Досягнення студентів економічного факультету

25 лютого 2015 року

Студентка економічного факультету 4 року навчання (напрям підготовки «Економіка підприємства») Хавхун Катерина, будучи дуже зацікавленою німецькими традиціями та культурою, без вагань прийняла рішення взяти участь у проходженні практики в рамках міжнародної молодіжної програми АПОЛЛО (APOLLO e.V.) у 2014 році.

Чотири місяці Катерина працювала на фермерському підприємстві з виробництва біо-свиней м’ясної породи в Німеччині, земля Бранденбург (Brandenburg). На той час німецьку мову Катерина вивчала відносно недовго, проте німецьке мовне середовище сприяло вивченню мови. Робота знаходилась дуже різноманітна: від елементарної допомоги в полі до дуже відповідальної - робота з технікою та машинами.

Варто відзначити, що окрім роботи знаходився вільний час і для подорожей, що організовувались за допомогою кураторів. Також щороку організовується українсько-білоруський вечір для гостей, на одному з підприємств у місті Губін. Цього року про такий захід багато писали у тамтешніх газетах і журналах.

Дуже важливою частиною практики були навчальні семінари, які стали чудовою нагодою зустріти нових друзів та гарно провести час разом, поспілкуватися і відвідати визначні місця м.Берлін.

На останньому семінарі необхідно було захистити завчасно підготовлений звіт з практики. Два практиканти, що відмінно написали та захистили свої роботи, отримали гранд на проходження 117-го щорічного інтернаціонального курсу для молодих фермерів у Католицькій сільськогосподарській народній вищій школі «Шорлемер Альст» в Північній Рейн-Вестфалії у Фрекенхорсті (117. Internationaler Hauptkurs, LVHS Freckenhorst). Катерина увійшла в число тих, хто отримав зазначений гранд.

Впродовж чотирьохтижневого курсу слухачі брали участь у семінарах і тренінгах з наступної тематики: розкриття особистості, розвиток сільського господарства в німецькій історії, політика та демократія, соціальне та культурне життя. Також організовували та брали участь у круглих столах, на яких розглядались актуальні  проблеми сучасного сільського господарства.

Незабутніми та особливо цікавими були поїздки до Берліну і в Польщу. В Берліні група курсу була присутня на 79-му засіданні Бундестагу, де з трибуни для відвідувачів слухачі мали змогу вживу спостерігати за виступом Ангели Меркель, а після того також зустрітися із заступником міністра сільського господарства Німеччини.

Вельми цікавими та важливими були і екскурсії на німецькі та польські сільськогосподарські підприємства, де слухачі мали можливість ознайомитись з використанням новітніх технологій в сільському господарстві.

Випуск 117 курсу не залишився без уваги місцевих політиків та багатьох відомих фермерів, а також інших учасників минулих років з України.

За останній рік Катерині випало проїхати більше 20 000 км, побувати в трьох різних країнах Європи, навчитися працювати на тракторі та вивчити німецьку майже з «нуля». Зазначений досвід Катерина дуже цінує і має бажання до подальшого саморозвитку.

На підтвердження цього можна навести той факт, що Катерина була відібрана до навчання в університеті Вайєнштефан-Триздорф у Баварії (Німеччина).

          Зичимо успіху Каті в житті та навчанні!

Деканат економічного факультету.


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook