Цікаві заняття на грибному комплексі для студентів агробіологічного факультету

30 квітня 2023 року

24 і 25 квітня студенти 2 курсу агробіологічного факультету відвідали один з найбільших в Україні печеричних комплексів – ТОВ «Українські печериці» (с. Липівка Бучанського району). Ця поїздка була частиною навчальної програми вивчення дисципліни «Технології закритого ґрунту» та мала на меті познайомити студентів з особливостями вирощування печериць та сучасними технологіями в цій галузі.

 

Під час заняття студенти мали можливість ознайомитись з усіма етапами вирощування печериць, починаючи від підготовки компосту та закінчуючи збором урожаю. Ми дізналися як виготовляють компост, який використовують для інокуляції міцелієм, та які умови росту потрібні для цього виду грибів. Крім того, ми дізналися про важливість дотримання гігієни та безпеки на підприємстві, а також про технології вирощування печериць, які дозволяють отримувати високоякісний продукт з мінімальними затратами.

Підприємство «Українські печериці» вражає своєю сучасною технікою та обладнанням, яке використовується для вирощування грибів. Ми побачили та ознайомились з роботою різноманітного устаткування, яке допомагає контролювати умови росту печериць: системи поливу, регулювання параметрів мікроклімату та ін.

На завершення поїздки студенти мали можливість задати запитання фахівцям підприємства, які надали багато цікавої та корисної інформації про вирощування печериць та інших видів грибів. Ми дізналися про поточні проблеми та виклики, з якими стикається ця галузь, а також про можливості для подальшого розвитку господарства.

Усе це зробило поїздку дуже цікавою та пізнавальною для студентів агробіологічного факультету. Такі заняття допомагають нам отримати додатковий досвід та навички, які будуть корисними для їх майбутньої кар'єри в агробізнесі та сільському господарстві.

Олександр Касянчук,

студент 2 курсу агробіологічного факультету

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook