Зустрічі викладачів й аспірантів кафедри обліку та оподаткування з майбутніми абітурієнтами ОП «Облік і аудит» продовжуються

29 квітня 2023, 15:58

    Профорієнтація – це досить важлива ділянка роботи, що забезпечує успішну вступну кампанію закладів вищої освіти, від якої залежить кількість майбутніх студентів нашого університету.
   Кафедра обліку та оподаткування НУБіП України протягом року активно проводить різноманітні профорієнтаційні заходи як зі школярами випускних класів так і зі студентами коледжів різних областей України . Так, 27 квітня 2023 року завідувач кафедри обліку та оподаткування, д.е.н., професор Любов Гуцаленко, старший викладач Олег Криворот та аспірант кафедри Владислав Альошин відвідали з профорієнтаційним візитом до двох закладів освіти: Боярські ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та Боярського академічного ліцею ім. Євгена Коновальця.
    Потенційні абітурієнти дізнались нову, корисну інформацію про правила вступу до НУБіП України, можливості перехресного вступу на різні спеціальності та отримали відповіді на всі поставлені ними запитання.
 
  Завідувач кафедри, професор Любов Гуцаленко акцентувала увагу аудиторії на практичній підготовці фахівців з подальшим працевлаштуванням у самих найрізноманітніших сферах: виробничій, бюджетній, банківській, контролюючих органах України.
     Любов Василівна наголосила, що фахівець вищої кваліфікації за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» повинен обов’язково мати високий рівень професійної підготовки та прекрасну ерудицію.
    Він повинен вміти керувати фінансовими потоками, вміло оперувати бюджетами, кошторисами, оптимізувати оподаткування, чітко організувати та професійно вести бухгалтерський облік у компаніях усіх без винятку форм власності з використанням сучасних комп’ютерних технологій, формувати на основі облікової інформації звітність компаній (бухгалтерську, фінансову, інтегровану, управлінську, статистичну, податкову, соціальну тощо) всіх форм власності.
   Влад Альошин (випускник ОП «Облік і аудит» 2019 року) розповів про кар'єрні перспективи майбутніх бухгалтерів та аудиторії. Зокрема, керуючись власним набутим практичним досвідом, Владислав зазначив, що професіонал у сфері обліку й аудиту здатний:
     - проводити незалежний аудит звітності та надавати аудиторські послуги від асистента аудитора до керівника аудиторської фірми;
  - надавати інформаційно-консультаційні послуги з питань обліку, оподаткування, управління та ведення бізнесу, контролінгу в складі консалтингових фірм або зареєструвавшись приватним підприємцем;
    - оцінювати ефективність процесів управління ризиками, контролю та корпоративного управління в страхових і лізингових компаніях, кредитних спілках, ломбардах, довірчих товариствах, інвестиційних фондах та інших фінансових установах як внутрішній аудитор.
    Під час спілкування учні шкіл виявили цікавість щодо умов проживання в гуртожитку та студентське дозвілля в НУБіП України. Особливий інтерес майбутні студенти проявили до можливості навчання і стажування за кордоном.
   Також Олег Криворот провів традиційну інтелектуальну віршовану вікторину щодо фінансової грамотності Боярських учнів. Випускники і десятикласники із задоволенням прийняли участь в ній та на високому рівні продемонстрували свою обізнаність в економічній сфері. Переможці отримали приємні подарунки!
 
    «Облік і аудит» – це освітня програма кафедри обліку та оподаткування НУБіП України, яка спрямована на підготовку кваліфікованих фахівців, здатних здійснювати бухгалтерський облік і проводити аудит компаній різних галузей економічної діяльності, за необхідності формувати на основі облікової інформації звітність, проводити економічний і фінансовий аналіз з урахуванням специфіки діяльності компанії. Програма пропонує новий підхід до формування фахових компетенцій, необхідних для випускника ОП «Облік і аудит».

    Колектив кафедри обліку та оподаткування, щиро дякує заступниці начальника Управління освіти Боярської міської ради Тетяні Волинець, директорам Боярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 - Світлані Гаврилюк та Боярського академічного ліцею ім. Євгена Коновальця - Маргариті Савицькій за сприяння зустрічам зі школярами й доброзичливий прийом.
 
Наталія КУЗИК,
Гарант ОПП «Облік і аудит»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook