Робота в студентському науковому гуртку «Санітарна і харчова мікробіологія» триває
Студентський науковий гурток «Санітарна і харчова мікробіологія» продовжує свою активну діяльність у 2023 році завдяки студентам, які бажають займатися науковою роботою в плані дослідження мікрофлори різноманітних об’єктів, біології збудників харчових токсикоінфекцій, мікробіому організму тощо. Крім того, члени гуртка прагнуть працювати з іншими студентами, які мають подібний інтерес, та розвивають свої наукові навички і здібності в групі з однодумцями.
На онлайн зустрічі студенти-гуртківці обговорювали питання актуальності окремих збудників інфекцій, що передаються через харчові продукти, зокрема кампілобактерії.
Тривала вимушена перерва в очному навчанні посприяла піднесенню і творчому натхненню молоді у виконанні наукових досліджень в умовах мікробіологічної лабораторії кафедри. Так, групою студентів, було здійснено мікробіологічне дослідження тривалості виживання мікроорганізмів у воді. Отримані результати дослідження планується представити на науковій конференції.
Певну частину результатів наукової роботи студенти-гуртківці представили на IV Міжнародній студентської наукової конференції «Теоретичне та практичне застосування результатів сучасної науки» у м. Одеса, що відбулася 7 квітня 2023 року, організатором якої виступила Молодіжна наукова ліга.
Безперечно, студентські наукові гуртки є важливою складовою сучасної науки, оскільки вони допомагають студентам отримати необхідні навички для роботи в певній галузі, сприяють розвитку науки та її популяризації серед молоді.
Керівник гуртка, доцент Ганна Козловська