Чоловіча команда гуманітарно-педагогічного факультету чемпіони змагань спартакіади студентів НУБіП України з бадмінтону

10 квітня 2023, 16:47
6-7 квітня 2023 року в ігровій залі спортивного комплексу НУБіП України, вперше, за шістдесят шість років існування спартакіади студентів, було проведено турнір з бадмінтону. У дебюті, позмагатися за звання найкращих, випала честь чоловічим командам.

  Спортивна гра – бадмінтон відрізняється тим, що поєдинки відбуваються через сітку висотою 1,55 м, з чіткими межами майданчику та подачами по діагоналі. З особливостями проведення змагань з цього захопливого виду спорту студентів ознайомив суддя, професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наукВолодимир Калуга. Змагання були проведені за сіткою «Winner», де учасники вибували з турніру після другої поразки, що давало можливість кожному гравцю максимально проявити свою майстерність. Команда переможець визначалася за сумою результатів двох учасників.
  
 
 
 
 
  Бадмінтонні баталії зібрали велику кількість спортсменів і вболівальників, які палко підтримували своїх фаворитів. Загалом, участь в турнірі взяли 23 студентів з 13 факультетів і ННІ.
  У півфінальних сутичках змагались:
  • перший майданчик – Максим Яценко (гуманітарно-педагогічний факультет) та Андрій Пархомчук (механіко-технологічний факультет), 0-2;
  • другий майданчик – Олександр Бабак (факультет аграрного менеджменту) та Олександр Тимошенко (ННІ лісового та садово-паркового господарства), 2-0.
  У підсумку, чемпіоном в особистій першості став Олександр Бабак, друге місце у Андрія Пархомчука, третій – Олександр Тимошенко.
  Загалом, за результатами двох учасників, переможцем перших змагань 66-ї спартакіади студентів НУБіП України з бадмінтону серед чоловіків стала команда гуманітарно-педагогічного факультету (87 балів) у складі: Віктора Головатюка і Максима Яценка, студентів спеціальності фізична культура і спорт.
  Друге місце посів факультет аграрного менеджменту (85 балів): Олександр Бабак і Михайло Пасічнюк, на третій сходинці п’єдесталу – факультет інформаційних технологій (79 балів): Максим Кононенко і Максим Чумак.

 

  Вітаємо чемпіонів і призерів змагань та бажаємо успіхів переможцям в особистій першості, які представлятимуть наш університет на змаганнях універсіади міста Києва з бадмінтону.

 
Олена Отрошко,
старший викладач кафедри фізичного виховання,
головний суддя змагань
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook