Автопілот: випробування новітньої системи автоматичного керування трактором

8 квітня 2023 року
  Діджиталізація сільського господарства набрала обертів за кордоном та освоюється в Україні. Системи точного землеробства, які прийшли в Україну, дозволяють істотно знизити витрати на добрива, пальне, посівний матеріал, засоби захисту рослин та суттєво підвищити ефективність виробництва продукції рослинництва. 
  Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, як провідна кафедра з цифровізації та інтелектуалізації технологічних процесів виробництва продукції рослинництва на базі тракторів, як загального так і універсально-просапного типу, перша в Україні проводить серію випробувань новітніх систем автоматичного керування трактором, які тільки готуються для виходу на ринок України.
  Інженерами компанії Titan Machinery встановлено обладнання для автопілотування трактора Claas Axion, за допомогою якого керування трактором відбувається в автоматичному або напівавтоматичному режимах з мінімальним втручанням водія.
 
 
 
  Випробування автопілоту проводяться на дослідних полях ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція». За результатами досліджень буде зроблено висновок про доцільність виходу новітньої системи автоматичного керування на ринок України та встановлено техніко-економічні й експлуатаційні показники застосування зазначеної технології.
  Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів дякує компанії Titan Machinery та особисто керівнику відділу точного землеробства Максиму Романовському за плідну співпрацю.
 
 
Юліана КОЛЄСНІК,

асистент кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook