Тримаємо волонтерський просвітницький фронт

2 квітня 2023 року


Зазвичай школярі асоціюють хімію з однією з найскладніших дисциплін у шкільному курсі, що складається з багатьох формул, вивчити які майже неможливо.

Але, насправді, хімія – це сучасно, цікаво і захоплююче. А ще, виконуючи хімічні досліди, можна гарно та змістовно провести час дозвілля.

Тому доцент кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії Ольга Кравченко  за допомогою аспірантів вирішила провести хімічний майстер-клас і  тим самим допомогти внутрішньо переміщеним особам, які тимчасово знайшли прихисток у місті Чернівці, відволіктися  хоч на пару годин та забути про проблеми.

Діти разом з пані Ольгою виконували хімічне шоу «Хімія на кухні» та зробили індикатор з червонокачанної капусти і оцінити його дію у різних середовищах. Згодом до цього захоплюючого процесу долучилися і дорослі та перевірили якість води, яку вони щодня споживають.

Крім дослідів доцентка Кравченко О.О.  провела профорієнтаційну роботу та розповіла про переваги навчання у НУБіП України, і зокрема,  на агробіологічному факультеті.

Найважливіше, що проведений майстер-клас так захопив дітлахів, що вони  пообіцяли Ользі Олександрівні через пару років обов’язково стати абітурієнтами  НУБіП.

Зараз у кожного з нас свій фронт. Ми тримаємо освітній і віримо, що кожна краплина виконаної справи наближує  нашу довгоочікувану перемогу. Слава Україні!

Чоботар В’ячеслав

Аспірант кафедри аналітичної і біонеорганічної хімії та якості води

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook