Викладачі і студенти факультету харчових технологій на Міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine: отримані враження переповнюють

3 квітня 2023 року
Київ, м. Лівобережна, Виставковий центр
     25 Міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine, яку традиційно проводять восени кожного року, була перенесена цьогоріч на весну. Тому всі з нетерпінням чекали на відкриття її з 29 по 31 березня 2023 року. Для студентів відвідування такого заходу передбачено в останній день, але від цього враження та емоції не були зіпсованими, а навпаки, дивлячись в очі студентам, ми, викладачі, розуміємо, що саме такі івенти їм необхідні. Викладачі-наставники студентів-харчовиків доценти Володимир Василів, Марія Жеплінська та Зінаїда Бурова разом зі студентами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК провели корисне знайомлення з останніми досягненнями в харчовій галузі в рамках практичних занять з дисциплін «Процеси і апарати харчових виробництв», «Технологічне обладнання харчових виробництв», «Проектування підприємств галузі».
 
     Закінчення першого місяця весни 2023 року запам'ятається насамперед студентам 1курсу скороченого терміну навчання спеціальності 181 "Харчові технології" НУБіП України, які вперше побували на виставці харчових продуктів та напоїв. Для них це щось нове, цікаве і захоплююче. Тим не менше для студентів інших курсів та викладачів зокрема було багато новинок на цьогорічній виставці, яку з року в рік ми відвідуємо охоче та з захопленням спостерігаємо якими кроками вперед рухається харчова промисловість передусім України. На виставці можна було спостерігати різноманітні смаколики, ба більше продегустувати їх, дати органолептичну оцінку, поспілкуватися з представниками фірм та підприємств тощо. На основі технологічного обладнання, яке знаходилося в павільйоні, коротенько зі студентами обговорили процеси подрібнення та просіювання на млині, що виготовлений з натуральної житомирської деревини; присутня сушарка дозволила описати принцип її роботи та дії в умовах виробництва. Студенти змогли насолодитися різними смаками випічки з Дніпра, Харкова; кава на основі різних видів грибів, яку можна смакувати навіть в холодному вигляді, а на десерт різноманітні джеми, варення... Перелік цей можна було б продовжувати, проте ми всі вже чекаємо наступної зустрічі, де як у мирний час, виставку відвідували також й іноземні представники харчової промисловості. 
 
     Після ознайомлення з усіма стендами виставки студенти Микита Ніколаєнко та Ярослав Протасов поділилися своїми враженнями з викладачами і в один голос сказали, що це саме те, що їм потрібно після тривалого дистанційного навчання – надихнутися інноваційними ідеями. А студентка Яна Кривенко умудрилася ще й прийняти участь в розіграші печива та виграти цілу тацю цих смаколиків! 
 
 
     Цікаво, корисно, інформативно, а головне все своїми очима і на дотик та смак - тільки такі відчуття можна отримати на виставці харчових продуктів та напоїв, де на цей раз представлені лінійки від майонезів до кави, від вишуканих карамельок до рибопродуктів та технологічного обладнання для отримання борошна, випікання хліба, висушування овочів та фруктів, алея новинок харчових продуктів. Так зразу і не перелічити все. І кожного року цей список розширюється в сторону органічних продуктів та екологічного обладнання. Висновок можемо зробити один - нема нічого важливішого в житті ніж саме життя з якісними продуктами, які виготовляються на екологічному обладнанні. Виставка нас не розчарувала, тому сподіваємося, що і в майбутньому побачимо теж чергові шедеври від виробників в харчовій галузі промисловості. А по-іншому просто ніяк.
 
     Виставка надихає нас рухатися в напрямку створення нових харчових продуктів як для цивільного населення, так і для військових. Тому наш щирий респект організаторам виставки, що дали змогу нам її відвідати. А нашим захисникам України, які у важких умовах роблять все можливе і навіть неможливе, щоб ми тут в тилу могли жити і насолоджуватись цим життям, висловлюємо велику вдячність та молимось за їхнє здоров’я.
Боже, збережи нам Україну!
 
Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook