Головне бажання - ПЕРЕМОГА, поки в академічному веслуванні!

17 березня 2023, 13:05
    В рамках 66-ої Спартакіади студентів НУБіП України 2022-2023 навчального року в нашому університеті вперше було проведено змагання з академічного веслування на ергометрах. Метою проведення змагань було популяризувати серед студентів здорового способу життя, занять різними видами рухової активності та власне популяризація академічного веслування в м. Києві.

     Серед цікавих фактів цього виду спорту потрібно відмітити, що вперше академічне веслування було включено в Олімпійські ігри, які відбулися 1896 році. Тоді розігрувалося 14 комплектів нагород, а в веслуванні на байдарках та каное ще 16. Сумарно це 10% від усіх медалей Олімпіади. Через погану погоду на першій Олімпіаді 1896 року змагання було скасовано. Вперше академічне веслування з'явилося на літніх Олімпійських іграх 1900 року в Парижі і з тих пір включалося до програми кожних наступних Ігор. Спочатку змагання були чоловічими, жіночі дисципліни з'явилися на літніх олімпійських іграх 1976 року в Монреалі. На літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті вперше було проведено змагання у легкій вазі.
  Можливість проведення змагань було надано Національною федерацією академічного веслування України ROWING UKRAINE http://rowingukraine.org/ разом з ДЮСШ з Академічного веслування яка знаходиться в м. Києві на Трухановому острові https://www.facebook.com/profile.php?id=100076421545977&locale=ru_RU .

   У змаганнях взяли участь збірні команди студентів ННІ, факультетів базового підрозділу НУБіП України. У відповідності з Положенням про змагання до складу команд входили 5 студентів (3 хлопців і 2 дівчат). Змагання – особисто-командні, вправи виконувалися на тренажерах CONCEPT2 з візуалізацією «запливу» на великий екран в ігровій залі корпусу №9. Дистанція – 250 м. Умови виконання вправ були продемонстровані суддями до початку змагань. Результати учасників визначалися за кращим часом окремо серед хлопців і дівчат. Результат команди – за сумою часу п’яти учасників.

     Команду економічного факультету представляли студенти факультету:

  • Телепа Володимир (капітан) – 1 курс, спеціальність Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;
  • Амінов Назарій – 2 курс, спеціальність Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;
  • Шматков Нікіта – 1 курс, спеціальність Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;
  • Голод Богдан – 1 курс, спеціальність Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;
  • Мекеда Артем – 2 курс, спеціальність Підприємництво, торгівля та біржова діяльність;
  • Савицька Ірина – 1 курс, Фінанси, банківська справа та страхування;
  • Федоренко Вікторія - 1 курс, Фінанси, банківська справа та страхування;
  • Котлова Діана - 1 курс, Фінанси, банківська справа та страхування.

      За результатами особистно-командних змагань шість найкращих учасників прийняли участь у фінальному «запливі». Тут з гордістю за наших студентів потрібно відмітити, що серед шести хлопців – двоє у фіналі були з нашого факультету – Шматков Нікіта та Мекеда Артем. Та і дівчата наші показали клас, також двоє з шести увійшли у фінальну частину - це Котлова Діана та Савицька Ірина.


    За результатами змагань Мекеда Артем до фінішу прийшов четвертий поступившись 1,8 секунди переможцю Ільї Шадлову з агробіологічного факультету. Та серед дівчат наша Діаночка Котлова не залишила і у фіналі суперницям шансів та здобула перемогу.





     В результаті студенти економічного факультету в командному заліку зайняли перше місце серед збірних команд студентів ННІ та факультетів базового закладу НУБіП України.
     Ми щиро вітаємо учасників змагань і бажаємо в майбутньому рясних, великих та яскравих перемог в навчанні, майбутньому професіному зростанні та життєвому шляху!!! ВПЕРЕД ДО ПЕРЕМОГ!
 Слава Україні!!! Слава ЗСУ!!! З вірою про головну ПЕРЕМОГУ!  
 
Олександр Балан,
заступник декана економічного факультету
 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook