ФАМ: вшановуємо пам'ять великого Кобзаря та віримо у Перемогу

10 березня 2023 року

 «Та не однаково мені,
Як Україну злії люде
Присплять, лукаві, і в огні
Її, окраденую, збудять…
Ох, не однаково мені»

Т.Г. Шевченко

«Він був селянський син і став князем в царстві духа.

Він був кріпак і став великою силою в громаді людських культур.

Він був простак і відкрив професорам і вченим новіші і свобідніші степені»
І.Я. Франко про Т.Г Шевченка

Студенти факультету аграрного менеджменту взяли участь у вшануванні пам’яті великого поета, письменника, митця та філософа Тараса Григоровича Шевченка. Для кожного українця у всьому світі великий Кобзар – це не просто талановитий поет, але пророк, який ще у першій половині – середині ХІХ століття, по суті, передбачив подальшу долю рідної землі. Палкі заклики великого Кобзаря щодо любові до Батьківщини та боротьби за її свободу глибоко закарбувалися в генетичну пам'ять наших співвітчизників та перетворилися на своєрідні гасла, які віддзеркалюють вічне прагнення нашого народу до свободи та незалежності.
Щорічно вся країна відзначає роковини Тараса Григоровича Шевченка: українці збираються, щоб разом почитати вірші великого Кобзаря біля його портрета. В НУБіП України студенти та викладачі також щороку, 9 березня, збираються на Алеї Слави, щоб разом вшанувати пам'ять великого українського пророка.


9 березня 2023 року студенти факультету аграрного менеджменту разом з заступником декана факультету аграрного менеджменту Ларисою Карпенко та наставниками були присутні на заході.


Найактивнішими учасниками виявились студенти 1 курсу, які, відповідно до графіка освітнього процесу, з 6 березня повернулись до аудиторій на очне навчання. Майбутні менеджери та маркетологи з нетерпінням чекали зустрічі зі своїми одногрупниками, викладачами, наставниками. Студенти відповідально поставились до підготовки до флешмобу читання віршів та вшанування пам’яті Великого Кобзаря. Для створення урочистого настрою студенти дотримались дрес-коду, одягнувши вишиванки, а дівчата -українські віночки.

Натхненно та з вірою у Перемогу, хлопці та дівчата читали вірші Т.Г. Шевченка, адже кожне його слово тепер набуло особливого значення в умовах жорстокої та кровопролитної війни в Україні. У присутніх серце сповнювалося гордістю за юне покоління патріотів, молодих українців, які так люблять рідну землю та шанують нашу культуру.
Потрібно сказати, що студенти 5 групи 1 курсу спеціальності «Менеджмент» також напередодні відвідали пам’ятник, встановлений у столиці на честь великого Кобзаря. На разі цей пам’ятник, як і всі пам’ятники у Києві, є закритим захисними облаштунками, тому що над столицею продовжує існувати загроза повітряних атак, а українці не можуть допустити руйнування своєї культурної спадщини.


Поезія великого Кобзаря наповнена біллю за долю рідної землі, але, водночас, там завжди присутня віра у Перемогу, у звільнення від багатовікової загарбницької політики жорстокого сусіда-окупанта. Хочеться вірити, що уже найближчим часом пророцтво про «розірвані кайдани» та «окроплену вражою кров’ю землю» справдиться у повній мірі, а нове покоління українців житиме «у сім’ї великій, вольній, новій».

Шануймо Кобзаря!
Слава Україні!

Катерина Алексеєва,

доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту,

наставник 5 групи 1 курсу спеціальність "Менеджмент"

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook