ПРЕКРАСНЕ СВЯТО ВСІХ ЖІНОК – 8 БЕРЕЗНЯ!

8 березня 2023 року

 

Весна… Що приносить нам ця чудова пора року? Тепло, гарний настрій, перші квіти… і багато-багато свят! Перше свято, яке приходить на нашу думку, і яке безперечно пов'язане із весною, це – Міжнародний жіночий день.
Існує давня легенда про дивовижну квітку (саме про жовтий тюльпан!!!): « …у золотистому щільно закритому бутоні було заховане людське щастя. Йшли до цієї квітки і старі, і молоді, і здорові, і каліки, йшли багаті правителі з блискучою свитою, але все марно – щастя не давалося в руки.
Одного разу повз закритий бутон жовтого тюльпана проходила бідна жінка, вона вела за руку маленького синочка, як раптом хлопчик побачив блискучий бутон, вирвався і з гучним сміхом кинувся до квітки. І сталося диво, бутон розкрився сам собою…
Те чого не в силах були зробити ні влада, ні погрози, ні коштовності, ні заклинання, зробив веселий безтурботний сміх дитини…».
Отже, спираючись на цю красиву легенду можемо стверджувати, що тюльпан, особливо жовтий – символ людського щастя без обмежень.
У Нідерландах перші садові тюльпани з'явилися 1570 року, коли Еклюз на запрошення приїхав працювати в Голландію і разом з іншими рослинами захопив цибулини тюльпанів. Це стало початком шаленого захоплення тюльпанами цілого народу. Це захоплення голландців називають тюльпаноманією. Відповідно до Міжнародного реєстру найменувань тюльпанів, прийнятого в Голландії в 1981 році, сучасна Єдина класифікаційна система тюльпанів розділена на 4 групи (залежно від термінів цвітіння), що включає 15 класів.
Тюльпаноманія — період у нідерландській Золотій добі (в ті часи Нідерланди були Об'єднаними провінціями), коли контрактні ціни на цибулини тюльпана, який щойно з'явився, досягли надзвичайно високих рівнів, а потім раптово обвалились. На піку тюльпаноманії в лютому 1637 року, контракти купівлі-продажу тюльпанів були більш ніж у 10 разів більшими за річний дохід кваліфікованого майстра. Зазвичай вважається першою зафіксованою спекулятивною (чи економічною) бульбашкою. Термін «тюльпаноманія» зараз часто використовують як метафору для позначення будь-якої великої економічної бульбашки (коли ціни на активи відхиляються від справжньої вартості).
Попри зависокі ціни, попит на букети та квітучі рослини у вазонах шалений. Проте найпопулярнішими квітами, традиційно залишаються тюльпани. 

Життя в «Бобровицькому фаховому коледжі імені О.Майнової НУБіП України» різнобарвне, адже «наша сила у єдності студентів і викладачів». Ось і сьогодні до Міжнародного жіночого дня 8 Березня - не оминули можливості долучитися до сюрпризу й чоловіки – даруючи різнобарвні свіжі тюльпани вирощені в нашому коледжі разом із теплими словами вмить підняли настрій.

 
В цей святковий день весняний,
Вам найкращим, незрівнянним,
Шлемо сонячні вітання
І найкращі побажання.
Хай всміхаються троянди,
Хай тюльпани шлють уклін,
Хай освячує кохання
Птахів щебіт передзвін!
З 8 Березня щиро вітаєм,
Вам любов і тепло віддаєм,
Хай у серці весна розквітає,
І в житті ми мудріші стаєм!
Бажаєм щастя і тепла,
Весни, усмішок, сонця,
Щоб доля світла увійшла
До кожного віконця.
Завжди залишайтеся такими ж наполегливими та сміливими, ніжними та щирими. Пам’ятайте головне, що
Ви- сильні.
Ви –вільні.
Ви – неймовірні!
Зі святом весни, краси та жіночності!
Мирного неба вам над головою і вільної незалежної української землі під ногами!

 

 

Завідувач міжкафедральної навчальної лабораторії на базі ВСП «Бобровицький фаховий коледж імені О. Майнової НУБіП України»
Тетяна ЄВЕНКО
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook