День відкритих дверей на факультеті ІТ НУБіП України: як здобути ІТ-фах та корисні поради від SoftServe Academy

6 березня 2023 року
  03 березня 2023 року відбувся День відкритих дверей на факультеті інформаційних технологій НУБіП України в онлайн-форматі. Понад 200 майбутніх вступників долучилися впродовж заходу. Серед зареєстрованих учасників представники з ВСП НУБіП України "Рівненський фаховий коледж, "Бережанський фаховий коледж", "Ірпінський фаховий коледж", "Ніжинський фаховий коледж", Немішаївський фаховий коледж, Київський фаховий коледж електронних приладів, Київський фаховий коледж зв'язку, Центральноукраїнський державний університет імені Володимира Винниченка, НТУУ «КПІ ім. І. Сікорського».

  Значна кількість серед присутніх була із закладів середньої освіти: Южноукраїнська гімназія №1, КЗ НВО І-ІІІ ст. Мрія Кіровоградської міської ради Кіровоградської області, Новомиргородський ліцей №3, гімназії «Академія», «Потенціал», №179, ліцеї "Голосіївський" № 241, Києво-Печерський ліцей № 171 "Лідер", Політехнічний ліцей НТУУ "КПІ", Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка, ЗОШ I-III ступенів № 36 імені С.П. Корольова, Київський державний музичний ліцей, КНЗ КОР Васильківський професійний ліцей, Сквирський академічний ліцей №2 Сквирської міської ради, Ставищенський НВК "ЗОШ І-ІІІ ступенів" №2 Ставищенської районної ради, Березанська ЗОШ І-ІІI ступенів №1 Березанської міської ради, Бориспільський НВК "Гімназія" Перспектива" ім. В. Мономаха, ОЗО Яготинські НВК "СШ ЗОШ І-ІІІ ст. №3", "СШ ЗОШ І-ІІІ ст. №2", "СШ ЗОШ І-ІІІ ст.№1", Лемешівська ЗОШ І-ІІІ ступенів Яготинської міської ради Київської області, Тетерівський ЗСО І-ІІІ ступенів, Жашківський ліцей №4, Жашківський ЗСО І-ІII ступенів №3 ім. І.М. Ляшенка Жашківської міської ради Черкаської області, ОЗ"Хорольська гімназія", ОЗ"Оржицька ЗОШ І-ІІІ ст. ім. І. Я. Франка", ОЗ "Вишняківський ЗЗСО 1-3 ступенів", Звенигородський ліцей, Гімназія 172 «Нивки», ЗЗСО 1-3 ступенів №10 Бахмутського району Донецької області (Місто Торецьк), Рихтицька СЗШ І-ІІІ ступенів, Багатопрофільний ліцей 99 м. Запоріжжя, Скандинавська гімназія, ОЗ №49 м. Київ, Здовбицька загально освітня школа І-ІІІ ступенів, Ковтунівський НВК, Гімназія №172 «Нивки» Шевченківського району м. Києва, Клеванський ліцей №2, Бородянський ліцей №1, ТОВ «Центр освіти «Оптіма».
  В цілому на захід з використанням платформи Cisco Webex зареєструвалося 233 учасники.
  Представила факультет декан факультету інформаційних технологій НУБіП України, д.п.н., професор Олена Глазунова. Гості дізналися про освітні програми факультету, їх актуальність та сучасність. Було акцентовано увагу на сучасному матеріально-технічному забезпеченні факультету, нових навчальних лабораторіях, програмному забезпеченні та засобах комунікації, взаємодії між студентами та викладачами. Серед іншого було наголошено на кадровому потенціалі факультету, програмах співпраці з закордонними ЗВО, можливостях для студентів в навчанні та дозвіллі.

  З особливостями вступу до ЗВО в 2023 році, наявною наразі інформацією, ознайомив відповідальний секретар приймальної комісії, уповноважена особа приймальної комісії з питань прийняття та розгляду електронних заяв, к.с.н., доцент Сергій Ковалевський.

Изображение выглядит как текстАвтоматически созданное описание

  “Родзинкою” заходу була участь представників SoftServe Academy, які надали поради щодо розвитку кар’єри в ІТ та корисні лайфхаки з чого розпочати. Іван Сєров, ментор SoftServe Academy провів вебінар на тему "Вступив на ІТ, а що далі?" Всі учасники мали нагоду не лише послухати, а ще й прийняти участь в дискусії щодо сучасних трендів в ІТ, зокрема, виникла жвава і очікувана дискусія про ChatGPT та роль інших нейромереж для ринку праці. Найбільш активні учасники отримали приємні призи від організаторів.

Изображение выглядит как текстАвтоматически созданное описание

Изображение выглядит как текстАвтоматически созданное описание

  В цілому зустріч пройшла позитивно. Було задано багато питань, що свідчить про інтерес учасників заходу, звичайно на всі з них було надано відповідь в усному вигляді під час зустрічі та опубліковано в текстовому вигляді за допомогою органайзеру інформації щодо вступу на факультет https://bit.ly/3vQiXtZ.
  Серед спеціальностей, які найбільше зацікавили учасників – 121 “Інженерія програмного забезпечення”, 60% гостей, що прийняли участь в опитуванні, відмітили дану спеціальність. Серед інших також – 125 “Кібербезпека” (45%), 122 “Комп’ютерні науки” (41%), 123 “Комп’ютерна інженерія” (29%). Решту спеціальностей відзначили, як такі, що зацікавили 13% гостей, що прийняли участь в опитуванні.

  Дана статистика свідчить, що структура попиту в розрізі спеціальностей залишиться сталою в цьому році, як і минулі три роки, а головне факультет буде обов’язково функціонувати, адже є трендовим, а його освітні програми затребуваними. Важливо зазначити про роль профорієнтаційної роботи на базі закладів освіти та роботу з сайтом університету.

  Декан факультету інформаційних технологій НУБіП України, д.п.н., професор Олена Глазунова анонсувала програму Онлайн Школи майбутнього ІТ-шника, яка буде працювати з 10.03.2023 р. по 05.05.2023 р. – щотижневі тематичні зустрічі та практикуми для початківців, що хочуть знайти себе в сфері ІТ, бізнес-аналізу та цифрової економіки. Реєстрація та лінк на зустрічі: bit.ly/3Zuw6Gc. Понад 70 учасників ще на етапі реєстрації на День відкритих дверей виявили інтерес до даного формату знайомств з факультетом та спеціальностями, значна частка зацікавилася вже після заходу, тому очікуємо вже скоро в рамках окремих щотижневих тематичних зустрічей.

 

     Час вказує на те, що для успіху необхідно бути адаптованим до будь-яких умов та постійно відповідати конкуренції, викликам на ринку праці. Факультет інформаційних технологій може допомогти в цьому.
Ми чекаємо на вас, дорогі вступники!

 

Інна Костенко,
координатор з виховної роботи
зі студентами на факультеті

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook