Студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК успішно проходять навчання в університеті Франції

6 березня 2023 року
  Ми, студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Вероніка Панченко, Анна Панаскевич, Єва Толок, Вероніка Лось Національного університету біоресурсів і природокористування України, за сприяння проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука і за результатами конкурсного відбору, отримали можливість навчатись за програмою Erasmus+ у Франції.
  Північ Франції славиться своєю гостинністю. І саме тут, на півночі, знаходиться місто Лілль, в якому ми зараз навчаємося. Відчути доброзичливу атмосферу нам вдалося вже з перших днів перебування, здається життя тут крутиться навколо університетів, а 90% населення – студенти.
  Навчальний процес доволі відрізняється від звичного нам. Наприклад, в рамках кожного з предметів є велика кількість групових проектів та презентацій. З початку було дивно, адже вдома ми здебільшого звикли працювати індивідуально, але зараз ми бачимо в цьому лише прекрасну можливість розвитку навичок комунікації. До того ж, з нами в групі навчаються студенти з усіх куточків світу, тому робота в командах стає ще цікавішою та різноманітнішою. На відміну від багатьох інших студентів, лабораторні роботи не стали для нас шоком, адже основні навички роботи із обладнанням, матеріалами та препаратами ми отримали на рідному факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК на гідному рівні, де лабораторії оснащені сучасним обладнанням.
  Особисто мені найбільше в освітньому процесі подобається те, що дуже часто лекції та практичні заняття проводять запрошені лектори, які спеціалізуються на окремих вузьких темах. Так, наприклад, у рамках дисципліни «Інгредієнти» до нас приходили фахівці, що працюють над розробкою та виготовленням ароматизаторів, протеїнових сумішей, модифікованих крохмалів, цукрозамінників, в рамках ознайомчого курсу «Нутріціології» − лікарі та дієтологи різних вікових спеціалізацій.
  Також трошки відрізняється і організація освітнього процесу. Хоча, навчальний рік так само стандартно розділено на два великих семестри – осінній та весняний, але кожен із них в свою чергу також поділяється на два. Таким чином, одночасно відбувається викладання не більше як 3-х дисциплін і ще плюс робота над довгим семестровим проєктом.
 
  Але окрім навчання, в Ліллі ми знайшли друзів і підтримку. Дуже приємно відчувати турботу і занепокоєність за нашу країну та наші родини, віру в нашу перемогу. Раніше ніколи б і не подумали наскільки приємно звучить звичайне «Привіт, як справи» з індійський акцентом.
  Думаю, досвід і знання, що ми отримаємо за період навчання у Франції допоможе нам стати справжніми спеціалістами в галузі харчових технологій, щоб працювати для розвитку нашої країни.
  Ми щиро вдячні своєму РІДНОМУ факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, зокрема, декану Ларисі Баль-Прилипко, керівництву НУБіП України – ректору Станіславу Ніколаєнку за те, що повірили в нас та підштовхують до нових звершень. Можливості відкривають двері тільки перед наполегливими та зосередженими на навчанні. Тому не покладайте рук! І реалізовуйте задумане! 
 
Вероніка Панченко,
студентка факультеті харчових технологій та

управління якістю продукції АПК 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook