ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ІГОРЯ КАЛІНІНА, ПРОФЕСОРА КАФЕДРИ БІОХІМІЇ І ФІЗІОЛОГІЇ ТВАРИН ІМЕНІ АКАДЕМІКА М. Ф. ГУЛОГО

3 березня 2023 року

      1 березня 2023 р. проведено  відкриту лекцію професором кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктором біологічних наук, професором Ігорем Калініним для студентів 2 курсу факультету ветеринарної медицини (спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», ОC «Магістр») на тему: «Ензими та їх кінетичні властивості». Лекція відбулась у дистанційному форматіна платформі GoogleMeet.

      Ігор Калінін разом із другокурсниками розглянув на лекційному занятті поняття про ензими, їх будову, поняття субстрату, активного центру ензиму, ензим-субстратного комплексу, субстратну специфічність ензимів, рівняння ферментативної реакції, кофактори, коензими, роль коензимів (тіамінпірофосфат, ФАД, ФМН, коензим А, НАД, НАДФ, піридоксальфосфат, біоцитин, ліпоаміди, 5’-дезоксиаденозилкобаламін, метилкобаламін) у каталітичних процесах за дії ензимів, механізм односубстратної ензимної реакції, номенклатуру та класи ензимів, характерні реакції для кожного класу ензимів, терміни, що використовуються в ензимології, ензимна кінетика, рівняння Міхаеліса-Ментен, вплив фізико-хімічних факторів на активність ензимів, активатори та інгібітори ферментів. Слід відзначити різноманіття ілюстративного матеріалу,яким доповнювалися основні теоретичні положення лекції.Впродовж заняття студенти із зацікавленістю сприймали матеріал, була плідна взаємодія між лектором і студентами.

      На відкритій лекції були присутні завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, професор Віктор Томчук, професори цієї ж кафедри Валентин Карповський, Вікторія Грищенко,Лілія Калачнюк та доценти Ольга Тупицька, Валерій Цвіліховський, Лариса Кладницька, Олена Журенко, відповідальна від факультету ветеринарної медицини за проведення відкритих лекцій, доцент Наталія Бойко, студенти 2 курсу, 12 групи факультету ветеринарної медицини спеціальності «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» (ОС «Магістр»). Після завершення лекції викладачі та студенти провели анонімне анкетування щодо оцінювання якості проведення лекційного заняття.

На завершення, викладачі, що були присутні на лекції відмітили, що лекція проведена на високому науково-методичному рівні з використанням наочного матеріалу.
Віктор Томчук,
завідувач кафедри біохімії і фізіології тварин

імені академіка М. Ф. Гулого, професор

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook