Екскурсія маловідомими місцями Києва для першокурсників

3 березня 2023 року

   Дистанційне навчання навчило нас цінувати живе спілкування і в аудиторіях, і поза ними. Працювати з академічною групою, коли кожен студент у своєму домашньому середовищі – непросто. Тому й вирішила зібрати всіх не лише для розмови, а на екскурсію. Нехай дистанційно, але ж скільки цікавих місць ми побачили за одну подорож.

   У нашій 5 групі першокурсників агробіологічного факультету є і кияни, і приїжджі. Навчатися в одному з ключових університетів Києва і не познайомитися з містом було б невірно. А пізнавати Київ можна десятиріччями. Звичайно, кожен був і бачив всесвітньо відомі площі, собори, театри й багато іншого в столиці нашої держави. І ми обов’язково багато де побуваємо в мирний час. А цього разу я запросила своїх юних друзів подивитися маловідомі місця, які місто ніби тримає в таємниці. І не всі з них можна відвідати очно.

   Першим ми відвідали історичну будову, яку насправді мало хто знає - косий капонір – фортецю, побудовану в 1844 році й унікальну своєю будовою.


Другим місцем став найдалекоглядніший науковий центр - астрономічна обсерваторія Національної академії наук України, що розташована в рідному Голосієві.

Недобудований залізничний тунель під Дніпром – про нього чув далеко не кожен киянин, і навряд чи побачимо його очно, а от дізнатися про нього було цікаво всім.

І звичайно – Китаїв - унікальний куточок дикої природи в Києві, куди приїжджають люди, щоб відпочити від міської метушні.

   Київ має таємниці на поверхні, під водою і під землею. І підземна, схована від очей звичайних туристів частина столиці стала також частиною нашої незвичної екскурсії.
Унікальні темні лабіринти побудовані ще в 19 сторіччі й зберігають у собі багато секретів.
    Сподіваюся, наша подорож викликала живий інтерес студентів до міста, де вони навчаються. Вірю, багато цікавих місць ми відвідаємо очно. Нам для цього потрібні ПЕРЕМОГА і МИР.
Наталія Пасічник,
наставник 5 групи 1 курсу студентів
агробіологічного факультету

 

 
 
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook