Вчена рада економічного факультету: про результати зимової екзаменаційної сесії 2022-2023 н.р. та звіт голів екзаменаційної комісії заочної форми навчання

21 лютого 2023 року
     На економічному факультеті 16 лютого відбулося перше засідання вченої ради у 2023 році, на якому розглянули важливі питання життєдіяльності факультету.
    На порядок денний Вченої ради економічного факультету в лютому було винесено наступні питання: про результати зимової екзаменаційної сесії 2022-2023 навчального року; звіт голів екзаменаційних комісій заочної форми навчання; про навчально-наукову роботу кафедри глобальної економіки; звіт про діяльність навчально-наукових лабораторій економічного факультету, атестація аспірантів та інше.

   Про результати зимової екзаменаційної сесії 2022-2023 навчального року доповіли заступники декана економічного факультету Віталій Нагорний і Леся Воляк. Вони зосередили увагу на кількості студентів, які мають заборгованість за результатами зимової екзаменаційної сесії. Є студенти, які не виконали умови договору стосовно оплати за навчання та студенти першого курсу, які відносяться до пільгових категорій і не були переведені на бюджетну форму навчання. Враховуючи це прийнято рішення: індивідуально підходити до цього питання, враховуючи ситуацію.
   Голови екзаменаційних комісій заочної форми навчання спеціальностей «Облік і оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Фінанси, банківська справа та страхування»: Давиденко Н.М., Ільчук М.М., Гуцаленко Л.В. прозвітували про хід проведення і результати складання атестаційного екзамену.

   На Вченій раді було закцентовано увагу на навчально-науковій роботі кафедри глобальної економіки, про що доповіла завідувачка кафедри, д.е.н., професор Наталія Вдовенко. Вона розповіла про ОПП «Міжнародна економіка» ОС «Бакалавр». Доповідач закцентувала увагу на діяльності навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD», проведених міжнародних науково-практичних семінарах, вебінарах, конференції, міжнародній діяльності, виховній роботі, НПП кафедри мають високі рейтинги цитування в Scopus, Google Scholar. Кафедра глобальної економіки є однією з кафедр із найвищим фінансуванням досліджень за загальним фондом в університеті. Кафедрою глобальної економіки визначено наступні завдання: організація і проведення профорієнтаційної роботи і зростання контингенту – не менше ніж на 1%; продовження роботи над наповненням електронних навчальних курсів і досягнення забезпеченості навчальних дисциплін ЕНК не менше 95%; участь НПП кафедри в проектах Національного фонду досліджень України; посилення кадрового складу кафедри.

    Завідувачі кафедр доповіли про діяльність навчально-наукових лабораторій економічного факультету та зазначили їх готовність до проведення занять зі студентами з 6 березня у змішаному форматі. Також було затверджено результати атестації аспірантів наукової ради економічного факультету.

    Члени вченої ради внесли зміни до складу проєктних груп з розробки освітньо-професійних програм підготовки фахівців ОС «Бакалавр» і ОС «Магістр», розглянули підготовку до Дня відкритих дверей на економічному факультеті та обговорили інші важливі питання життєдіяльності факультету.

Лариса Олійник,
секретар вченої ради економічного факультету

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook