Міжнародна співпраця економічного факультету та Інституту Економіки та Фінансів Варшавського університету наук про життя триває

2 лютого 2023 року
  ЮНЕСКО є спеціалізованою установою Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури і прагне встановлення світу через міжнародне співробітництво в цих галузях. Програми ЮНЕСКО сприяють досягненню Цілей сталого розвитку, визначених на порядку денному в галузі сталого розвитку на період до 2030 р., прийнятого Генеральною Асамблеєю ООН у 2015 році.

  Це бачення світу народилося після Другої світової війни, рухомою расистською та антисемітською ідеологією. Понад сімдесят років по тому мандат ЮНЕСКО залишається як ніколи актуальним у світі, де культурна різноманітність наражається на напади і страждає від нових форм нетерпимості, наукові знання ставляться під сумнів, а свобода вираження думок перебуває в небезпеці. У відповідь ЮНЕСКО має продовжувати свою гуманітарну діяльність у галузі освіти, науки та культури.
  І особливо сьогодні, коли Україна бореться за свою незалежність, важлива підтримка освітян на світовій арені та розвиток наукових проектів у співпраці з науковцями Європейських університетів.
  Національний університет біоресурсів і природокористування України з року в рік посилює свої лідерські позиції в сфері міжнародної діяльності. За сприяння польського комітету Освіти, Науки та Культури ЮНЕСКО, в рамках співпраці у сфері науки та освіти між економічним факультетом НУБіП України та Інститутом Економіки та Фінансів (WULS-SGGW) Варшавського університету наук про життя, відбулося наукове стажування д.е.н., професора, завідувача кафедри обліку та оподаткування Любові Гуцаленко.

  Програма стажування у WULS-SGGW складалася з двох складових: науково-освітньої та культурної. Науково-освітня складова дозволяє реалізувати право на академічну мобільність, формувати інноваційні напрями розвитку галузей науки, підвищувати якість освітньої складової та удосконалювати наукові дослідження в умовах сучасного розвитку економіки, розвивати інноватику, покращити методи навчання та вдосконалити власні компетентності.
  Програма дозволила розширити співпрацю з провідними вченими- економістами WULS-SGGW.

  Під час реалізації Програми стажування приймала участь у різних заходах: засіданнях кафедри фінансів, економіки та організації підприємств, атестації аспірантів, міжнародних науково-практичних конференціях, наукових семінарах, лекціях та практичних заняттях польських колег, де відбувались наукові дискусії, обмін думками про розвиток співпраці та бесіди.

 

  Культурна складова Програми стажування дозволила познайомитись з культурою та історією Польщі. Культурні пам’ятки Варшави дозволяють переконатись наскільки бережно та велично уряд та народ відноситись до надбання нації та забезпечує її збереження для майбутніх поколінь.

 

  

  Особлива вдячність моєму «супервайзеру» з проходження стажування за програмою ЮНЕСКО, доктору Агаті Малак-Равліковській, за сприяння та організацію можливостей реалізації наукової складової програми, а також доктору кафедри фінансів Сергію Заболотному, за надану можливість відвідати заняття та набути досвід щодо методики проведення занять, а також за підтримку України та українців у цей важкий час випробувань.


     Щиро дякую декану економічного факультету Анатолію Діброві та адміністрації університету за можливість проходження міжнародного стажування.
       Маю надією на подальші зустрічі й розвиток плідної співпраці.


Любов Гуцаленко,
завідувач кафедри обліку та оподаткування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook