Старостат механіко-технологічного факультету: організаційні питання початку весняного семестру

27 січня 2023 року
   Традиційно, перед початком весняного навчального семестру, 26 січня 2023 року, відбулися планові збори старост академічних груп механіко-технологічного факультету. На старостаті обговорено ключові питання майбутнього семестру, а саме: графік навчального процесу, академічна доброчесність, дистанційне засвоєння матеріалу, розклад занять, індивідуальне навчання, стан ліквідації академічної заборгованості, умови проходження практичного навчання та тимчасовий порядок дій, у випадку енергетичних обмежень.

   Декан факультету, В’ячеслав Братішко, озвучив основні позиції графіка навчального процесу та наголосив на активній діяльності лідерів академічних груп в організаційних заходах студентської спільноти, зокрема, у виконанні вимог навчального плану здобувачами вищої освіти і постійному моніторингу успішності студентів. Наші спільні дії спрямовані на забезпечення належного рівня якості майбутніх інженерних фахівців, тому студентам потрібно, неухильно дотримуватись правил академічної етики, відповідально ставитись до навчання та не допускати прояви нестатутних відносин, у своєму середовищі.

   Заступник декана, Ігор Сівак, окреслив завдання діяльності старост, стосовно завершення ліквідації академічної заборгованості студентами факультету, звернув увагу на опанування дисциплін за допомогою електронної платформи університету - E-learn, проведення он-лайн лекцій та семінарських занять, згідно розкладу, особливості практичного навчання студентів 3 курсу і магістрів-дослідників та підготовку випускних кваліфікаційних робіт, до захисту перед ЕК, студентами випускних курсів. На старост покладена відповідальна місія – стимулювати одногрупників до свідомого виконання умов навчального процесу та активізувати їх у науковому, творчому і спортивному житті факультету. Староста повинен мати авторитет та довіру одногрупників.

   На зустрічі, також, обговорені питання правильного нарахування додаткових балів до стипендіального рейтингу студентів, забезпечення моральних і етичних умов функціонування студентського середовища, співпраці з кураторами академічних груп, деканатом, органами студентського самоврядування факультету і університету, проаналізовано алгоритми освітніх дій, у випадках перебоїв з електропостачанням та інших надзвичайних ситуаціях.

 

Ігор Сівак, заступник декана механіко-технологічного факультету
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook