«Смачної куті!»: як цьогоріч відзначали Різдво студенти та викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Цьогоріч багато українців святкували Різдво двічі, хтось − лише 25 грудня, хтось − 7 січня. Але є дещо значно важливіше за дати − зустріч у родинному колі, сімейні традиції та найсмачніша у світі кутя, яку завжди готує мама або бабуся. Проте і студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК вміло готують традиційну страву, фотографіями якої поділились нижче.
З давніх-давен із покоління в покоління передається не менш важлива за родинну зустріч традиція: колядування. Колядки - обрядові пісні, що прославляють Різдво Ісуса Христа, з побажаннями здоров'я, багатства та гарного врожаю на весь рік. Колядники збираються групами та ходять по домівках, вітаючи зі святом та несучи веселощі, на чолі із звіздарем з "Віфлеємською зіркою".
Теперішні породжують нові творіння, тому пропонуємо познайомитись із сучасною колядкою Олега Вітвіцького «Там во Бахмуті»:
«Там у Бахмуті, де стріли чути,
де стільки цвіту вже полягло,
Враз тихо стало і залунало
Христос родився, Славімо Його!
Донецька нічка, окопна свічка
і ворогам всім людям на зло,
стали солдати, колядувати
Христос родився, Славімо Його!
Під Гуляйполем кутя на столі
звіздою небо, там зацвіло
вітер у степу, водить вертепи
Христос родився, Славімо Його!»
Христос народився! Славімо Його!
Слава героям Збройних Сил України за надійний захист!
Аліна Степова,
студентка 2 курсу факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК