Колектив механіко-технологічного факультету підтримав звіт декана Вячеслава Братішка про діяльність факультету за 2022 рік

21 грудня 2022 року
    20 грудня 2022 року на механіко-технологічному факультету відбулися об’єднані збори колективу факультету та ректорату, головним питанням яких був звіт декана Вячеслава Братішка про результати діяльності факультету у 2022 році та завдання на перспективу. Керівництво Університету на зборах представляла вчений секретар Оксана Барановська
   Розпочався звіт з хвилини мовчання та вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність України. Серед них, на жаль, є і випускники факультету: Андрій Ковальчук, випускник 2013 року, Олександр Августін, випускник 2019 року, Сергій Трофимчук, випускник 2021 року. Вічна пам’ять полеглим героям російсько-української війни.
   Декан факультету торкнувся подій початку збройної агресії росії, наголосив на чітких та своєчасних діях керівництва університету, злагодженій роботі ректорату та підрозділів університету в умовах воєнного стану. Перше засідання ректорату під головуванням ректора Університету Станіслава Ніколаєнка відбулось вже зранку 24 лютого. Відповідно, на факультеті також регулярно проводились наради в деканаті, засідання вченої і наукової рад, навчально-методичної комісії, засідання кафедр, старостати, збори кураторів. В лютому-березні було організоване цілодобове чергування співробітників в навчальному корпусі № 11 та гуртожитку № 5. Разом з усім Університетом навчальний процес на факультеті було відновлено вже 15 березня, що дозволило забезпечити організоване завершення 2021/2022 навчального року.
   В звіті про діяльність факультету також було докладно проаналізовано результати профорієнтаційної роботи та вступної кампанії 2022 року, результати освітньої та міжнародної діяльності, наукової роботи, заходи щодо співпраці з роботодавцями, покращення матеріально-технічного забезпечення, розширення баз практики. Докладно розглянуто результати анонімного анкетування студентів факультету, яке традиційно проводиться під час завершення екзаменаційної сесії. Було підкреслено здобутки колективів кожної кафедри факультету та наголошено на аспектах діяльності, які потребують покращення.
   За результатами аналізу діяльності факультету у поточному році було сформовано загальні завдання, що стоять перед колективом факультету у 2023 році та ґрунтуються на виконанні завдань програми розвитку Університету «Голосіївська ініціатива - 2025», а також основні завдання в розрізі кожної кафедри факультету.
    Серед головних завдань – реалізація якісного освітнього процесу в умовах воєнного стану, увага кожному студенту, активізація проєктної та публікаційної активності, збільшення надходжень до спеціального фонду, а також підготовка до гідного відзначення 125-річниці Національного університету біоресурсів і природокористування України.
   На завершення виступу декан факультету подякував завідувачам кафедр, науково-педагогічним працівникам, допоміжному персоналу та всьому колективу факультету за самовіддану працю в умовах збройної агресії росії, внесок кожного у майбутню перемогу над ворогом та побажав всім присутнім Перемоги і миру у прийдешньому 2023 році.
   В обговоренні виступу взяли участь завідувач кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві докт. техн. наук, професор Василь Хмельовський, який підтримав звіт про діяльність факультету та наголосив на відповідності поставлених завдань викликам сьогодення.
   Завідувач кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка докт. техн. наук, професор Іван Роговський наголосив на активізації міжнародної співпраці з науковими установами Польщі та інших країн ЄС, досвіду кафедри у підготовці заявок до міжнародних грантових програм.
   Професор кафедри транспортних технологій та засобів у АПК докт. пед. наук, доцент Олександр Дьомін у своєму виступі торкнувся подій початку збройної агресії російської федерації та чітких і впевнених дій керівництва університету і факультету, які дозволили швидко подолати початкову розгубленість та забезпечити організоване завершення навчального року.

   Завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів докт. техн. наук, професор Євген Калінін підтримав звіт про діяльність факультету за 2022 рік та висловив готовність колективу кафедри докласти належних зусиль для виконання поставлених амбітних задач щодо забезпечення набору та якісного освітнього процесу підготовки бакалаврів за спеціальністю «Автомобільний транспорт», атестації робітничої спеціальності «Тракторист-машиніст с.-г. виробництва», оновлення лабораторної бази кафедри.
   Завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка канд. техн. наук, доцент Юрій Гуменюк у своєму виступі наголосив на відповідальному ставленні колективу кафедри до поставлених завдань, здобутках кафедри у 2022 році, а також масштабних підготовчих заходах до відзначення 125-річного ювілею кафедри та підтримав звіт про діяльність факультету.
   Представник ректорату, вчений секретар Університету Оксана Барановська дала докладну характеристику роботі колективу факультету за всіма основними напрямами, відзначила позиції, які займає факультет у порівнянні з іншими підрозділами Університету та вказала на аспекти діяльності, які потребують покращення: завершення атестації електронних навчальних курсів, необхідність збільшення надходжень до спецфонду за наукову діяльність, подолання спаду публікаційної активності тощо. Наприкінці виступу Оксана Барановська від імені ректорату подякувала колективу факультету за віддану працю та побажала всім присутнім миру та Перемоги.
   Декан факультету подякував вченому секретарю за об’єктивну оцінку діяльності колективу факультету за 2022 рік, а також керівництву Університету, особисто ректору Станіславу Миколайовичу Ніколаєнку – за постійну та всебічну підтримку розвитку факультету.
    Звіт про діяльність механіко-технологічного факультету за 2022 рік зборами було схвалено одноголосно.
 

Оксана Ачкевич,
голова профбюро механіко-технологічного факультету


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook