Випуск-2022 на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології

25 листопада 2022 року
  25 листопада читальний зал бібліотеки НУБіП України ніби вулик наповнювався викладачами, кураторами, батьками, працівниками факультету та студентами, аби розпочати урочисту подію – вручення дипломів магістрам факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

  За останні декілька років на плечі студентів випали неабиякі випробування: карантин, дистанційне навчання, війна, проте вони впевнено та наполегливо йшли до своєї мети – отримати довгоочікуваний диплом! Наставників та студентів за 5 років об‘єднує чимало речей: плідна праця, дружня підтримка, щира допомога у складні часи. Непросто відпускати вже рідних людей, але кожен із них повинен зрости знайшовши свій професійний шлях.
  Урочисті збори розпочалися з хвилини мовчання та Державного Гімну України. З вітальною промовою до випускників звернулася декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, професор Юлія Коломієць, яка тепло і сердечно привітала випускників із закінченням навчання в університеті, підкресливши, що з гордістю віддає їх у нове життя. «Тепер ви самі відповідаєте за своє життя, ви творці своєї долі! Нехай перед вами відкриваються нові життєві горизонти, радійте перемогам, щодня розвивайтеся. Впевнена, що студентські роки пройшли для вас позитивно та радісно попри всі зовнішні обставини. Бажаю вам щастя та мирного неба!», — промовила Юлія Василівна.

 
  Заступник декана з навчальної роботи Оксана Сикало привітала студентів з початком цікавого, самостійного життя поза стінами НУБіП України, запросила завідувача кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Миколу Долю та завідувача кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна Дмитра Гентоша для вручення дипломів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин».

 

 
  Заступник декана з наукової та міжнародної діяльності Валерія Бондарь звернулась до випускників факультету з побажанням успіху у всіх починаннях та подякувала ЗСУ за можливість сьогодні працювати й навчатися. Для вручення дипломів спеціальності 101 «Екологія» Валерія Іванівна запросила декана Юлію Коломієць та завідувача кафедра екології агросфери та екологічного контролю Олену Наумовську.

 

 
  Заступник декана з навчальної роботи і господарської діяльності Петро Дрозд побажав гідно нести знання та отримані життєві уроки в стінах університету. Він зауважив, що перша цеглинка знань для відновлення держави вже в руках випускників! Петро Юрійович заручившись підтримкою декана Юлії Коломієць та завідувача кафедра фізіології, біохімії рослин та біоенергетики Світлани Прилуцької продовжили вручення дипломів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія».

 

 
  Дипломи освітнього ступеня «Магістр» отримали 79 студентів. Для кожного українця цей рік став найскладнішим за всю історію, проте студенти факультету не дивлячись на напружений емоційний стан успішно склали екзаменаційні сесії отримавши 26 дипломів з відзнакою: 7 студентів спеціальності 101 «Екологія», 11 студентів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», 8 студентів спеціальності 202 «Захист та карантин рослин».

 

  Напутні слова випускникам висловили завідувачі кафедр Микола Доля та Олена Наумовська, які звернулись зі словами вдячності батькам, що виховали їх та поставили на вірну дорогу. Кожен з них відзначив високу кваліфікацію та активну життєву позицію цьогорічних випускників та побажали творчих злетів і нових підходів до життя.
  Завідувач кафедри ентомології, інтегрованого захисту та карантину рослин Микола Доля підкреслив на тому, що в Україні відбуваються глобальні зміни, а факультету захисту рослин, біотехнологій та екології випускає фахівців, які братимуть участь у вирішенні та подоланні проблем сьогодення. «Ви – лідери, ви гідні найкращого! Розвивайтеся, досягайте вершин, долайте складні етапи та впевнено крокуйте до перемоги!», – наголосив Микола Миколайович.
  Завідувач кафедра екології агросфери та екологічного контролю Олена Наумовська зауважила, що фах еколога є затребуваним та вкрай потрібним для нашої країни. «Рада, що попри всі складні часи ми озброїли вас знаннями, підтвердженням тому така неймовірна кількість дипломів з відзнакою. Ви – громадяни найкращої країни у світі та найкращого університету, пам‘ятайте це! Завжди раді вам, хай щастить!», – промовила Олена Іванівна.
  Вручення дипломів супроводжували відеосвітлини, які з’являлися на екрані. Фотокартки занурили випускників та викладачів у теплі, щасливі спогади, нагадавши про минулі роки. Наприкінці, студенти висловили найтепліші слова подяки всьому науково-педагогічному складу та співробітникам факультету. Урочисте зібрання закінчилося українською піснею «Вишиванка» від Катерини Гусарук.

 

 

  Від усього серця вітаємо випускників факультету освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» з отриманням вищої освіти! Бажаємо всіх благ, процвітання, вдалої реалізації свого потенціалу, удачі в прагненнях, успіхів у починаннях, великих, середніх і малих перемог. Тепер перед вами стоять нові завдання, відкриваються двері у світ успішної кар’єри й великих життєвих можливостей. Нічого не бійтеся, адже ви – українці, ви – сила! Хай по життю вас супроводжує творче натхнення, невичерпна енергія для здійснення задуманого й омріяного. Вірте у свою мрію, вірте в себе. Творіть добро на благо своїх рідних і близьких, на благо України! Весь колектив факультету захисту рослин, біотехнологій та екології з радістю запрошує вас продовжити навчання в нашому університеті на аспірантурі!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Наталія Батрак

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook