Гостьова лекція «Туризм в період пандемії COVID-19. Досвід окремих країн ЄС і роль держави в подоланні викликів» від професора Лондонської академії науки і бізнесу Олександра Мельниченка

28 листопада 2022 року
   24 листопада 2022 року для студентів 4 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ОПП «Готельно-ресторанний бізнес» у межах вивчення навчальної дисципліни «Облік і аудит підприємств готельно-ресторанного бізнесу» професор Лондонської академії науки і бізнесу (Лондон, Велика Британія), професор Гданського технологічного університету (Гданськ, Польща), голова Правління Consilium Sp. z o. o. (Варшава, Польща) Олександр Мельниченко прочитав гостьову лекцію на тему «Туризм в період пандемії COVID-19. Досвід окремих країн ЄС і роль держави в подоланні викликів».

   Під час лекції професор Олександр Мельниченко провів детальний аналіз формування державного бюджету Польщі, вплив COVID-19 на розвиток економіки, зокрема, сфери гостинності країни.

   Професор Олександр Мельниченко під час лекції окреслив вплив пандемії на діяльність закладів гостинності, а також особливості задоволення відкладеного попиту на готельні послуги на курортах Італії, Франції, Австрії та Іспанії. Також були висловлені думки щодо реагування менеджменту на доцільність внесення коригувань в організацію управлінського обліку, а також доцільність посилення контролю за показниками діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу країн ЄС.

   На завершення лекції відбулась жвава дискусія, під час якої піднімалися питання пошуку механізмів та інструментів відродження вітчизняної індустрії гостинності у повоєнний період з урахуванням досвіду країн ЄС.
   Найціннішою оцінкою змістовної лекції професора Олександра Мельниченка були щирі слова вдячності студентки 2 групи Катерини Бомко, на думку якої «розповідь професора О. Мельниченка була змістовна, цікава, чудове подання інформації – чітко, структуровано без використання "важких" термінів, що суттєво підвищує зацікавленість студентів, і надає більшого розуміння заданих тем. Також, цікаво було слухати відповіді професора на поставлені запитання, адже наведені приклади були досить легкі у сприйнятті і зрозумілі. Я вражена, що професор розуміє, як повинно виглядати спілкування зі студентами, аби зацікавити їх у прослуховуванні, і показати, що те, що нам здавалось важким у сприйнятті, можна подати доступно для кожного».

   Не звертаючи увагу на складні умови проведення навчального процесу, зокрема масований обстріл України 24 листопада 2022 року саме під час проведення лекції, професор Олександр Мельниченко висловив слова захоплення студентами НУБіП України, які наполегливо прагнуть вчитися, прагнуть здобути фахові знання та практичні навички, які найблищим часом, у повоєнний період, будуть у нагоді як ніколи, адже сфера гостинності має бути першою, яка створить всі необхідні умови для такої необхідної рекреації наших співвітчизників після перемоги над підступним ворогом.

 

Сергій Бардаш,
професор кафедри готельно-ресторанного
справи та туризму

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook