ВІДБУЛОСЯ ОНЛАЙН-ЗАСІДАННЯ НАУКОВОГО ГУРТКА «ПАТОФІЗІОЛОГІЇ ТА ІМУНОЛОГІЇ ТВАРИН», ДЕ ОБГОВОРЮВАЛИ ПОДАЛЬШІ НАУКОВІ ПЕРСПЕКТИВИ, ЇХ ВИРІШЕННЯ ТА ПЕРШОЧЕРГОВІ ЗАВДАННЯ НА МАЙБУТНЄ

16 листопада 2022, 16:47
ФВМ НУБіП України

   15 листопада 2022 року за ініціативи голови наукового гуртка Господарюк Ангеліни Русланівни відбулося онлайн-засідання під керівництвом керівника студентського наукового гуртка Бокотька Романа Романовича, щодо організаційних питань та наукової тематики кафедри й проведення подальших наукових досліджень.

   Робота проводиться згідно з затвердженим планом роботи на 2022-2023 рік. Однак у зв’язку зі складною епідеміологічною ситуацією в країні та із поширення covid-19 й напад рашистів на Україну робота студентів зосереджена в основному на виконанні індивідуальних завдань. Студенти обговорили участь щодо онлайн-конференцій, які проходять в ВНЗ та за кордоном, а також обговорювали результати наукових досліджень.

   Діяльність гуртка спрямована на вивчення актуальних питань загальноветеринарної практики, що стосуються, як програми у межах кафедральних дисциплін, так і питань, щодо конкретних патологій, як імунного, так і патофізіологічного характеру, діагностики й диференційної діагностики різної етіологічної, а також питань тактики роботи із тваринами, які мають хірургічну патологію.

   Заходи, з яких складається діяльність гуртка, проводиться згідно з планом навчального року та охоплює: набір студентів до гуртка, визначення тем досліджень, ознайомлення із роботою операційної кафедри хірургії ім. акад. І.О. Поваженка та ННЦ «Клітинних технологій у ветеринарній медицині» й матеріально-технічню базою ННЛ "Банк крові тварин". Засвоєння основних принципів культивування стовбурових клітин, ознайомлення з гемотрансфузією для лікування, засвоєння проведення мікрохірургічних методик, проведення лікування хірургічних захворювань із використанням наноаквахелатів, роботу із літературними джерелами по засвоєнню основних хірургічних технік і маніпуляцій, підготовки доповідей на студентську наукову конференцію, ознайомлення та засвоєння основних вимог та положень щодо хірургічних маніпуляцій і технік, засвоєння основних методів ВЧ-зварювання, засвоєння методів ультразвукового дослідження при хірургічній патології, удосконалення методів діагностики та лікування захворювань очей, підбивання підсумків роботи гуртка за 1 семестр 2022 року, участь гуртківців у щорічному фестивалі студентської науки тощо.

   Затвердили додатковий план-графік роботи наукового гуртка «Патофізіології та імунології тварин» на 2022-2023 н. р.
   На теперішній час ведеться профорієнтаційна робота по залученню студентів до гуртка «Патофізіології та імунології тварин».

   Перспективні напрями подальшої роботи:

  1. Залучення активних студентів до гуртка;
  2. Забезпечення участі у конференціях усіх студентів-гуртківців;
  3. Обов’язкова публікація матеріалів за результатами роботи студентів-гуртківців;
  4. Пошук нових знать теоретичного і практичного характеру;
  5. Залучення студентів до наукової роботи кафедри.

СЛАВА УКРАЇНІ !!!
ГЕРОЯМ СЛАВА !!!
СЛАВА ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ !!!


Студентка 6 групи 1 курсу:
Вінцик Анна
Керівник наукового гуртка:
Роман Бокотько

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook