Студенти механіко-технологічного факультету пройшли виробничу практику в умовах ТОВ «Технічна компанія Вестер»

11 листопада 2022 року
    Аграрний сектор нашої держави, наразі, знаходиться в непростих умовах. Через російську агресію, гостро стоїть питання продовольчої безпеки не тільки України, а й всього світу. Тільки рішучість спільних дій досвідчених фахівців і студентів аграрного профілю, дасть можливість забезпечити достатні показники майбутнього урожаю.
   Згідно наказу Ректора університету від 4 жовтня 2022 року № 1376 «С», студенти третього курсу, скороченого терміну навчання механіко-технологічного факультету Сергій Бурій, Павло Богдан та Аркадій Власенко, з 6 жовтня до 1 листопада поточного року, пройшли практичне навчання у ТОВ «Технічна компанія Вестер», де виконували оранку аграрних угідь, у Тернопільській і Хмельницькій областях нашої держави.
   Третьокурсники були запрошені менеджментом компанії, завдяки професіоналізму продемонстрованому восени минулого року та навесні поточного року, на потужностях підприємства. Варто підкреслити, що студенти механіко-технологічного факультету, на протязі останніх років, проходять практичне навчання, за гнучким графіком, підлаштованим під ключові терміни виробничих процесів технологічних ліній провідних господарств та компаній аграрного сектору, що концентрує закріплення професійних знань здобувачів вищої освіти, у сфері обраної спеціальності.
   «Технічна компанія Вестер» є офіційним дилером компанії Gregoire Besson (Франція) на території України, яка займається постачанням грунтообробної техніки та надає механізовані послуги аграрним господарствам держави.

   Зокрема Сергій Бурій зазначає, що операції оранки студенти виконують на сучасних тракторах «FENDT», «Massey Ferguson» та «John Deere» з використанням сучасних оборотних плугів «Lemken» і «Kuhn». Поєднання таких потужних машин, у спільний агрегат – сприяє зростанню продуктивності виробничого процесу. В умовах військового стану, потрібно застосувати всі можливі зусилля, для максимального забезпечення майбутнього врожаю. Крім того, кожен день практики, приносить нові знання і відточує інженерну компетентність. Очевидно, що менеджмент організації піклується про якісний кадровий потенціал, і тільки, залучивши майбутніх випускників до практичного опанування знань, у своїй структурі - можна отримати кваліфікованих фахівців.

   Павло Богдан та Аркадій Власенко характеризують практичне навчання на підприємстві, як цілодобовий виробничий процес, для якісного виконання якого, студенти знаходяться під пильністю бригадирів ланок. Бригадири, як фахівці з високим досвідом, завжди допомагають вибудувати вірну стратегію інженерних дій, особливо в ремонтах і обслуговуванні аграрної техніки.

   Стійкість аграріїв, під час воєнних дій, які росія веде проти українського народу, дозволить зберегти функціонування державних продовольчих систем, а здобувачі вищої освіти – вдало використають і висвітлять накопичену прикладну інформацію в дипломних проектах бакалавра.
Будуємо Перемогу, на всіх фронтах.

Ігор Сівак, заступник декана з навчальної і виховної роботи механіко-технологічного факультету
 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook