Он-лайн зустріч представників Уряду, американського аграрного дорадчого центру BRIDGES та аграрних асоціацій України

10 листопада 2022, 19:53
25 жовтня 2022 р., за сприяння американського аграрного дорадчого центру BRIDGES, відбулася он-лайн зустріч представників Уряду та українських аграрних асоціацій ‒ виробників продукції АПК, (у тому числі асоціація вівчарів і козівників України), їхні діючі члени, представники Міністерства Економіки України та Міністерства аграрної політики та продовольства України, а також співробітники кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві (проф. Туринський В.М., доц. Богданова Н.В.).
 
 
 
       З вітальним словом виступили: Лора Дж. Геллер (USDA/Foreign Agricultural Service) та Ліна Доценко  директор аграрного дорадчого центру BRIDGES.
 
 
 
 
Учасники семінару обговорили питання стратегії, нарощування та просування експортного потенціалу України, у тому числі продукції дрібного тваринництва.
       Зокрема, Олександр Жемойда – директор Департаменту торговельних угод та просування експорту Міністерства економіки України доповів як змінилися завдання Департаменту з початком війни; які основні напрямки роботи Департаменту в цьому та наступному році з врахуванням російської агресії, що триває в Україні.
 
 
 
Також, пан Олександр, акцентував увагу слухачів на майбутніх змінах у торговельній політиці і регулюванні тарифів та що слід очікувати представникам бізнесу.
Олександр Жемойда запевнив, що всіляко буде підтримуватися розвиток сімейного бізнесу, виробництво та експорт делікатесних овечих і козиних сирів у стилі «Органік» і «Біо».
Андрій Пивоваров, директор Департаменту державної політики у сфері санітарних і фітосанітарних заходів розповів:
- на які зміни у національному законодавстві та підзаконних актах, (а їх понад 70), спрямованих на гармонізацію стандартів до вимог ЄС і СОТ щодо здоров'я та добробуту тварин, слід очікувати в цьому або наступному році;
- яких змін слід очікувати виробникам?
- як буде відбуватися впровадження практик тваринництва з дотриманням принципів сталого розвитку, в тому числі впровадження нових інноваційних кормів? Які кроки включає цей процес?
- чого чекати виробникам від нового Закону про ветеринарну медицину та підзаконних актів до нього та нового Закону митних тарифів і комунікації на зовнішньому ринку.
 
 
 
Андрій Пивоваров повідомив, що з боку держави буде сприяння в імпорті, (з врахуванням фітосанітарних заходів), високоцінних генотипів племінних овець спеціалізованих напрямів продуктивності (молочний, м'ясний) та збільшення двосторонніх угод щодо їх ввезення в Україну.
 
 
Професор кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві,

Василь Туринський 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook