Захоплююче знайомство студентів 1 курсу спеціальності "Фінанси, банківська справа та страхування" з Ботанічним садом НУБіП України

5 листопада 2022, 11:41

     Студенти 1 курсу скороченого терміну навчання економічного факультету, спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» разом з наставником групи  доцентом кафедри банківської справи та страхування Ольгою Файчук відвідали ботанічний сад НУБіП України, який знаходиться за адресою: Голосіївський район, вулиця Генерала Родимцева, 2.


      Надворі була напрочуд прекрасна погода, сонце гріло та освітлювало мальовничі стежинки Ботанічного саду. Це чудове місце славиться величними деревами, рідкісними рослинами, барвистими квітами, живописними альтанками, та фігурами різних тварин. Ми були в захваті від побаченої краси та з цікавістю розглядали кожну деталь цього прекрасного саду.



      Трохи історії саду: ботанічний сад Національного університету біоресурсів і природокористування України заснували в 1928 році. Його створили для науково-навчальних цілей із дослідження та розв’язання проблем акліматизації, збереження, розмноження та селекції в спеціально створених умовах рідкісних і типових видів рослин.

     На його території росте велика кількість видів рослин, понад 3500 таксономічних одиниць. Загальна площа ботсаду становить 53 га, але більша частина не облаштована для відвідувачів і слугує навчальною базою та великою практичною лабораторією для студентів! Тут розташовуються дослідні ділянки кафедр садівництва, овочівництва, відтворення лісів та лісової меліорації, конярства і бджільництва, розсадники лісових та декоративних рослин і багато інших науково-навчальних ділянок.

 

     Менша частина ботсаду облаштована для звичайних відвідувачів, тут є вимощені доріжки, фонтани, лавки, ліхтарі, альтанки, містки, струмочки, таблички з корисною інформацією та велика колекція дерев’яних скульптур. На порівняно невеликій ділянці ми побачили дуже різноманітну кількість дерев, кущів, квітів і декоративних рослин. Частина з яких непритаманна для нашого регіону.


    Також біля кожного виду рослин чи скульптур розміщені таблички, на яких пише більш докладна інформація. Сад є прекрасним місцем для прогулянки в кожну пору року. Різноміття кольорів вражає відвідувачів своєю красою, тому є сенс відвідувати його декілька разів на рік.


     Ботанічний сад Національного уніерситету біоресурсів і природокористування України – одне з небагатьох місць, де можна відкинути всі думки на задній план та милуватися прекрасними краєвидами тут і зараз. Це місце, куди з радістю хочеться повернутися знову і знову, аби насолодитися чудовими моментами життя в такий нелегкий час.


доцент  Ольга Файчук,

студентки 1 курсу, 9 групи Анастасія Лазебна та Ірина Ясковець

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook