PhD: чергова акредитація ОНП третього освітньо-наукового рівня (ОНП «Біологія»)

29 жовтня 2022 року
   Незважаючи на тяжкі умови воєнного стану, а також часті перебої із електропостачанням, успішно завершився онлайн-візит експертів Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти з акредитації ОНП PhD «Біологія», котрий тривав впродовж 26-27 жовтня у дистанційному форматі.

  До складу експертної групи увійшли: Соколенко Вадим Леонідович, кандидат біологічних наук (Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького) – керівник експертної групи; Котюк Людмила Анатоліївна, доктор біологічних наук (Поліський національний університет); Степанець Микола Юрійович (Сумський державний педагогічний університет імені А.С. Макаренка, здобувач вищої освіти).

 

  Варто зазначити, що освітньо-наукова програма підготовки здобувачів третього освітньо-наукового рівня ступеня PhD зі спеціальності 091 «Біологія» в НУБіП України була запроваджена у 2016 році, а розробка та впровадження її здійснювалася на основі зв’язків з науковим середовищем (науково-педагогічними працівниками інших ЗВО та науково-дослідних установ). Основними цілями ОНП «Біологія» є підготовка фахівців, здатних розв’язувати комплексні проблеми біології у процесі проведення дослідницько-інноваційної діяльності у галузі сільського господарства та ветеринарної медицини, що передбачає глибоке переосмислення наявних та створення нових цілісних знань та професійної практики. Унікальністю даної ОНП є її зосередженість на наукових дослідженнях у галузі біологічних наук, зокрема п’яти профілях: біохімії, радіобіології, ботаніки, фізіології рослин і фітопатологіії, спрямованих на вирішення питання здоров’я рослин, тварин і людини та якості біоресурсів для харчування і кормовиробництва, спираючись на сучасні і класичні методичні підходи біологічних досліджень.
   Відповідно до затвердженої програми візиту, експерти Нацагентства зустрілись з високоповажним керівництвом Університету, з науково-педагогічним-персоналом, зі здобувачами та їх науковими керівниками, з представниками Ради аспірантів та Спілки молодих вчених, з роботодавцями, а також з керівниками відділів та служб Університету.

   Під час фінальної зустрічі голова експертної групи відмітив позитивні сторони ОНП «Біологія» та напрями її удосконалення, відзначив клопітку працю гаранта даної програми професора Лілії Григорівни Калачнюк.

  Щиро дякуємо всім учасникам за активну участь у проходженні процедури акредитації. Щодня працюємо з максимальною самовіддачею на освітньому фронті та крокуємо до перемоги разом!

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook