Тиждень правових знань -2022. День перший: зустріч з приватним нотаріусом Марією Куксовою «Від теорії до практики»

3 жовтня 2022, 11:50
Кафедра теорії та історії держави і права НУБіП України

У Національному університеті біоресурсів і природокористування України стартував черговий «Тиждень правових знань». Кафедра теорії та історії держави і права розпочинає серію репортажів про проведені заходи та запрошує на ті, що пройдуть з 03 до 08 жовтня 2022 року в очному чи дистанційному форматах (оголошення).

Обираючи фах юриста, мабуть кожен студент задається питанням, а на якій саме ниві юриспруденції він себе бачить: адвокат, юрисконсульт, нотаріус, суддя, прокурор і т.д.? Дорога до успіху – довга та терниста. Для того, щоб скоротити її для студента-першокурсника та допомогти чітко визначитися студентам-магістрам, які доєдналися до заходу, 03 жовтня 2022 року доцентка кафедри теорії та історії держави і права Ірина Єрмоленко орагнізувала зустріч з приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округ пані Марією Куксовою, широко знаною в Україні. Маючи за плечима багатолітній практичний досвід вона детально зупинилася на  вимогах законодавства України щодо набуття професії нотаріуса, про порядок страхування відповідальності нотаріуса.

 

На прикладі життєвого шляху людини Марія Куксова розповіла  про нотаріальні дії, які вчиняє нотаріус, зокрема закцентувала увагу студентів на правилах посвідчення нотаріусом довіреностей, засвідчення справжності підпису особи на документах, посвідчення договорів купівлі продажу нерухомого майна. Актуальним було і розкриття питання щодо укладення договорів купівлі-продажу земель сільськогосподарського призначення, зокрема паїв.

Детально розібрали порядок прийняття спадщини та спадкування як за законом, так і за заповітом. Окрему увагу студентів Марія Куксова звернула  на договори щодо регулювання порядку утримання дітей та правового режиму майна набутого подружжям. Розкрила приватний нотаріус і частково специфіку реєстрації бізнесу нотаріусами, зокрема питання кінцевих бенефіціарних власників. Розібрали аспекти дійсності документів що посвідчують особу.

 

Окремо, жваву дискусію викликало питання діджиталізації процесу реєстрації шлюбу в додатку «Дія».  Студентів-магістрів зацікавив аспект щодо порядку вчинення нотаріусом виконавчого напису та проблем, які з цим виникають.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері, виявилася пізнавальною, корисною та мотиваційною. Студенти-першокурсники та магістри активно задавали  питання та отримували високо професійні відповіді на них.

 

Адміністрація юридичного факультету та присутні викладачі (Олена Гафурова, Сергій Козін, Віра Качур) щиро вдячні Марії Куксовій за проведену зустріч зі студентами і надання нею практичних порад щодо якісного опанування професії нотаріуса.

 

І вже сьогодні, 04 жовтня 2022 року ви маєте можливість відвідати два онлайн-заходи вебінар "Моральні аспекти роботи адвоката" (Світлана Авраменко) та круглий стіл "Авторське право та суміжні права" (Людмила Протосавіцька).

 

 Ірина Єрмоленко,

доцентка кафедри теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook