1 вересня: не дамо москалям вкрасти українську осінь!

1 вересня 2022 року
   1 вересня в Україні традиційно відзначають День знань. Довгоочікуване свято для тих, хто вперше переступить поріг школи і ждане тими, хто вчиться вже у закладах вищої освіти. І хоча у лютому цього року росіяни, пішовши війною на Україну, вкрали у нас весну, ми не дамо їм вкрасти ще й нашу осінь!

   Це, власне, не стільки мої слова, а консолідована думка українців. Вчора надвечір на одному з київських базарів зустрів молоду пару з донькою – майбутньою першокласницею, коли вони купували квіти. У тебе свято? Так, завтра я вперше йду до школи.
   Цьогоріч першовересневе свято «розмите» в часі: деякі школярі йдуть до своїх шкіл 1 вересня, деякі – дещо пізніше, а студенти НУБіП розпочали його ще за два тижні до традиційної дати – хто дистанційно, хто очно. Ректорат університету робить все, аби наше студентство могло заповнити лекційні і аудиторії. Таку позицію займає ректор Станіслав Ніколаєнко і його команда, та й, власне, весь колектив.

   Але серед тих, хто сьогодні вже активно навчається в аудиторіях, поки що немає першокурсників та магістрів першого року навчання. Вони активно несуть оригінали документів у приймальну комісії, де, здається, обідню перерву скасували, аби прийняти всіх колишніх абітурієнтів, які фактично вже стали студентами НУБіП.
   Одна з них – Марія Богданець з Рівненщини. Її родина у повному складі (навіть третьокласниця Вероніка «пожертвувала» власним 1 вересня заради такої події) приїхала до Голосієва.

 

   Загалом ми з колегами вже прийняли понад 900 пакетів документів на бюджетну форму навчання, і порядку 800 – на контрактну, підсумовує відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський. А день ще ж не закінчився.
   Тож з 1 вересня вас, друзі!

Валентин Обрамбальський
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook