Максим Коваленко та Микола Літовкін пройшли школу «Юного енергетика» і обрали спеціальність «Теплоенергетика»

17 серпня 2022 року

    У цьому році в роботі онлайн-школи «Юного енергетика», започаткованої спільно кафедрами теплоенергетики, вищої та прикладної математики і фізики ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, брали участь учні 10-11 класів Зеленодольського ліцею Зеленодольської міської ради, з яким кафедра теплоенергетики співпрацює вже більше 8 років. Найактивнішими з них були цьогорічні випускники Літовкін Микола та Коваленко Максим.

 

   Відрадно, що обидва юнаки нині подали документи до НУБіП України на спеціальність 144 «Теплоенергетика».

  • Чому ви обрали саме Національний університет біоресурсів і природокористування України?

«Вибір саме цього закладу є усвідомленим, – відповів Максим Коваленко. – Упевнений, що здобуття ступеню бакалавра в НУБіП України є моїм шансом зрости особистісно та професійно. А ще, у цей складний для нашої країни час, мене дуже важливо навчатися саме у вітчизняному вищому навчальному закладі».

  З ним погоджується і Микола Літовкін, який зазначив: «Моєму зацікавленню університетом сприяли он-лайн дні відкритих дверей, було багато важливої інформації як від викладачів, так і від нинішніх студентів і випускників. Я переконаний, що саме навчання в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України дасть мені ґрунтовні знання та забезпечить повне розуміння всіх особливостей та тонкощів спеціальності 144 «Теплоенергетика», що допоможе побудувати успішну кар’єру в майбутньому».

  • Чим саме вас зацікавила спеціальність «Теплоенергетика»?

   «З малих років я цікавлюсь технікою. У школі дуже подобалася фізика. Мій учитель Марина Володимирівна Лорер своїм прикладом спонукала пізнати і полюбити цю науку. В 11 класі, під час онлайн-занять в школі майбутнього енергетика, більшість з яких проводила з нами доцент Олена Віталіївна Шеліманова, я багато дізнався про теплоенергетику, як важливу, актуальну та перспективну спеціальність. Завдяки офіційному сайту кафедри теплоенергетики НУБіП України, Facebook-сторінці та Youtube-каналу, я зрозумів, що викладачі кафедри є відомими фахівцями своєї галузі, а студенти, молоді вчені - на високому рівні займаються науковими дослідженнями», - відповів Микола.
Максим сказав коротко, але ємко: «Цю спеціальність я вважаю однією з головних та пріоритетних складових післявоєнної відбудови і розвитку України».

  • Чи допомогло вам навчання на підготовчих курсах НУБіП при підготовці до складання НМТ?

   Максим зазначив: «Підготовчі курси НУБіП України мені сподобалися тим, що контент уроку був лаконічним та містким водночас. Викладач математики Тамара Іванівна Цюпій – вчитель, у кого хотілося вчитись, вона відкликалася на будь-які запитання та прохання. В цілому, підготовчі курси НУБіП України дали мені знання, які допомогли скласти НМТ».
   Микола ж наголосив: «Навчання на підготовчих курсах з фізики, мене ще більше утвердило в намірі вступати до НУБіП України. Зокрема, завдяки вчителям, наприклад, такому як Ярослав Олександрович Гуменюк, який з інтересом доносив матеріал та залюбки допомагав учням. Я дуже вдячний всім тим, хто підтримував мене при підготовці, чим і посилював інтерес до вступу саме в НУБіП України».

  • Яким ви уявляєте своє навчання в університеті?

    «Я розумію, що навчання в НУБіП України буде не простим, з насиченою програмою підготовки, але вважаю, що в змозі подолати будь-які випробування задля досягнення своєї мети», - сказав Микола. А ще додав: «Я активно займаюсь спортом, бо вважаю, що хороший фізичний стан є надзвичайно важливим для людини. Також намагаюсь більш активно вивчати англійську, оскільки знання іноземних мов відкриває перед спеціалістом великі можливості під час співпраці з іноземними партнерами. Сподіваюсь продовжити ці заняття і під час навчання в НУБіП».
    Обидва абітурієнти наголосили, що в ліцеї отримали певний досвід наукових досліджень в галузі енергоефективних технологій і мають мотивацію займатися ними й надалі та зробити свій внесок у «скарбничку досягнень» НУБіП: «задля просування обраної спеціальності 144 «Теплоенергетика» на ТОП-місця не тільки серед університетів України, а й задля її визнання ЗВО країн Європи», - підкреслив Максим.
    І Микола, і Максим сподіваються, що навчання на кафедрі теплоенергетики НУБіП України допоможе їм розширити свої знання, поглибити розуміння особливостей роботи теплоенергетичних установок і систем, що, в свою чергу, сприятиме їх подальшому працевлаштуванню та особистого професійного внеску у післявоєнну відбудову України.
   Зі свого боку хочемо побажати нашим майбутнім студентам успіхів та реалізації їхніх, доволі амбітних, планів і запевнити, що педагогічний колектив університету, інституту, кафедри максимально сприятиме досягненню поставленої мети сьогоднішніми абітурієнтами!

Бесіду вела Олена Шеліманова,
доцент кафедри теплоенергетики

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook