Вітаємо Іллю Устиновича Марчука із відзнакою!

15 серпня 2022 року

12 серпня на Вченій раді агробіологічного факультету керівництво факультету і університету відзначили Марчука Іллю Устиновича, доцента кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І Душечкіна за плідну роботу на благо університету і вагомий внесок у розвиток факультету і університету впродовж тривалих років роботи.

   Доцент Марчук І. У. є провідним вченим з проблеми оптимізації живлення рослин та розробки стратегій удобрення сільськогосподарських культур. Значну увагу у науковій діяльності приділяє методології наукових досліджень в агрохімії. Його основні теоретичні та практичні роботи присвячені розробці наукових рішень щодо ефективного застосування нових видів добрив у системах живлення рослин.
   Ілля Устинович є автором понад 250 наукових праць, серед яких понад 120 видані у фахових виданнях, а також є співавтором СОУ «Мікродобрива» (2006 р.), навчальних посібників «Добрива та їх використання», «Агроекологічні властивості добрив», підручників «Діагностика живлення рослин», «Агрохімія». Керує науково-дослідною роботою бакалаврів, магістрів. Під його керівництвом захищено 1 кандидатська дисертація, десятки бакалаврських та магістерських робіт із актуальних питань агрохімії.

   Марчук І. У. є висококваліфікований вчений, досвідчений і ініціативний керівник, який нині має вагомий авторитет серед колег та студентів. Він приймає активну участь у роботі наукових, науково-виробничих конференцій і семінарів, активно співпрацює зі спеціалістами аграрного сектора з питань живлення рослин і особливостей застосування агрохімікатів. Підтримує тісні наукові і виробничі зв’язки з дослідними господарствами університету, зокрема, є автором комплексних програм живлення і удобрення сільськогосподарських культур у відокремлених підрозділах університету.
   Його плідна праця була відзначена нагородами: медаль «В пам'ять 1500-річчя Києва» (1982 р.), Орден «Знак Пошани» (1986 р.), трудова відзнака «Знак Пошани» Міністерства аграрної політики України (2007 р.), Почесна грамота Міністерства освіти і науки України (2017 р.), Почесна грамота Національного аграрного університету (2007 р.), Почесна грамота НУБіП України (2017 р.)., . За наукові та педагогічні здобутки було присвоєно почесне звання «Заслужений науково-педагогічний працівник НУБіП України» (2013 р.).

   Тож, вітаємо Іллю Устиновича із визнанням його тривалих років праці керівницвом університету і бажаємо довгих років життя, міцного здоров’я і реалізації творчих ідей!

Колектив кафедри
 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook