Пожежа у Чеській Швейцарії триває шостий день

30 липня 2022 року
Кореспондент.net

Пожежа у Чеській Швейцарії триває шостий день

Пожежа в Національному парку Чеська Швейцарія триває вже шостий день, у гасінні допомагають літаки зі Швеції.

Вогонь локалізовано на ділянці, площею 5х2 кілометри. Загалом від спалаху постраждали 1200 гектарів лісових насаджень, а також кілька селищ. Евакуйовано близько 500 осіб. Про це повідомляє видання Ceske Noviny.

З метою збереження природної пам'ятки Правчицькі ворота та замку Соколине гніздо пожежники підвели до скельного утворення Ельбських Піщаникових гір воду. Досі в цьому районі можна було гасити полум'я лише з повітря.

У четвер до гасіння пожежі в Національному парку Чеська Швейцарія підключилися два італійські спеціальні літаки Canadair. Проте у п'ятницю їх терміново відкликали через пожежі в Італії. Гасіння вогню з повітря продовжується за допомогою вертольотів та інших літаків. Допомогу чеським пожежникам надає Швеція, яка надіслала два спеціальні літаки Air Tractor, здатні нести три тисячі літрів води.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рятувальники продовжують боротися з руйнівною пожежею у національному парку Дадія-Лефкімі-Суфлі на півночі Греції вже шостий день, і армія направила додаткових військових для підтримки пожежної служби.

 

Джерело: Кореспондент.net. https://ua.korrespondent.net/world/4500595-pozhezha-u-cheskii-shveitsarii-tryvaie-shostyi-den

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook