Катерина Горобець мріє забезпечувати здоров’я коней і отримати фах лікаря ветеринарної медицини у НУБіП України

22 липня 2022 року
ФВМ НУБіП України

   - Розкажіть про себе.
   - Мене звати Горобець Катерина, мені 21 рік. Вже 7 років проживаю у гарному, затишному місті Вишгород. Також у цьому місті я закінчила Вишгородську спеціалізовану школу "Сузір'я". Як тільки ми переїхали, я дуже швидко знайшла неподалік конюшню, де потрібні були волонтери. А пов'язала я своє життя з конями ще з малого дитинства і весь свій вільний час працювала з ними. На сьогоднішній день я працюю асистентом лікаря у ветеринарній клініці.

   - Звідки з’явилась мрія стати лікарем ветеринарної медицини?
   - Мене завжди тягнуло до тварин і в більше всього до коней. В них є щось магічне, що притягує людей до себе навіть звичайним поглядом. І в мене завжди було бажання розуміти їх більше ніж просто як гарних створінь. І це стосувалось не тільки психології, але і хвороб. Я бачила як вони хворіли, через який довгий шлях вони проходили разом зі своїми власниками до повного одужання і як потім в них змінювався вираз очей. Посмішки людей в кінці цього шляху і здорова тваринка в них на руках гріють мені серце. Одного разу мені пощастило допомагати при народженні цуценят, це був незабутній досвід!

   - Як Ви дізнались про НУБіП і як сформувалось рішення вступати в наш університет?
   - Дуже багато знайомих і родичів говорили про НУБіП України. Багато хто рекомендував поступати саме туди і я вважаю, що це прекрасне місце для вивчення ветеринарної медицини. Також цей університет рекомендував головний лікар ветеринарної клініки, де я зараз працюю.

   - Про що мрієте після закінчення навчання?
   - Моя мрія стати чудовим лікарем і не важливо скільки часу на це буде потрібно. Хочу лікувати саме коней. Можна сказати, що вони були і будуть сенсом мого життя, я готова віддати їм усе, аби вони були здорові або навіть допомагати їм проводити свою старість максимально спокійно та приємно.

Інтерв’ю провела, доцент кафедри фармакології,
паразитології і тропічної ветеринарії Юлія Палиця

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook