Військовослужбовець Микола Іванюк обирає «Соціальну роботу» в НУБіП України

14 липня 2022 року
   Із кожним роком спеціальність «Соціальна робота» стає все затребуванішою і популярнішою серед вступників. І це не дивно, оскільки в умовах людиноцентризму, все більше уваги приділяється потребам окремої людини. Сьогодні, а особливо в майбутньому, ми все більше будемо відчувати потребу у фахівцях, які зможуть професійно допомагати людям віднайти себе, реалізувати свій потенціал, відшукати ресурси аби відновитися у скрутних ситуаціях. І такими професіоналами є фахівці із соціальної роботи. Особлива затребуваність у таких фахівцях виникає у кризові періоди, і ми це бачили в умовах пандемії короновірусу, а також під час війни.

   Саме в такі кризові періоди з’являється значна кількість людей, що потребують допомоги, зокрема це ті, хто втратив здоров’я (фізичне, психічне, соціальне), роботу, домівку, рідних чи друзів, або ж ті, хто не бачить виходу із життєвої ситуації, втратили сенс життя, не знають як жити далі. І таку допомогу вони можуть отримувати від фахівців із соціальної роботи, які працюють як консультанти, коучі, фандрейзери. Однією із уразливих груп населення, яка потребує соціальної підтримки і супроводу є військовослужбовці і члени їх сімей. Саме тому, серед військовослужбовців зростає попит на програми в межах спеціальності «Соціальна робота», зокрема «Соціально-психологічну реабілітацію». Сьогодні ми познайомимо Вас із небагатослівним, але рішучим і відважним військовослужбовцем Збройних Сил України Миколою Іванюком.

  • Пане Миколо, звідки Ви дізналися про НУБіП і спеціальність «Соціальна робота»?

   — Хочу відзначити, що НУБіП важко не помітити, тому що дуже багато інформації у мережі Інтернет, зокрема в соціальних мережах, а сьогодні, коли значна частина нашого життя сконцентрована у віртуальному просторі, дуже швидко і просто можна отримати усю необхідну інформацію.

  • Чому Вас зацікавила саме «Соціальна робота»?

   — Я військовослужбовець, і бачу скільки соціальних та психологічних проблем сьогодні потребують вирішення, тому відчуваю, що не вистачає знань аби надавати таку допомогу колегам і їхнім сім’ям. Я ознайомився із програмами, які є в НУБіП України, а це «Соціальна робота» та «Соціально-психологічна реабілітація» і зрозумів, що це те, що я шукав. Для мене важливо також хто буде викладати і я був приємно вражений потужним кадровим забезпеченням, викладачами-практиками кафедри соціальної роботи та реабілітації.

  • Ми знаємо, що Ви як військовий, є рішучим і відважним, а яка Ваша особистісна якість допоможе у професійній самореалізації?

   — У мене добре розвинене почуття справедливості, а це важливо для професійної соціальної роботи. Я готовий докладати зусиль, щоб будувати мирну, соціально справедливу, успішну Україну.

  • Дякуємо за інтерв’ю Миколі Іванюку, пишаємося нашими захисниками, віримо у Збройні Сили Україні, бажаємо реалізації життєвих планів під мирним українським небом.


Інтерв’ю з абітурієнтом провела Ірина Сопівник,
завідувач кафедри соціальної роботи та реабілітації 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook