Лілія Бесараба – гравчиня чемпіонату м. Києва з волейболу обирає спеціальність «Фізична культура і спорт» у НУБіП України

3 липня 2022 року
  • Знайомтесь, Лілія Бесараба – майбутня студентка гуманітарно-педагогічного факультету спеціальності 017 “Фізична культура і спорт”. Вітаю, Ліліє, поділись своєю історією та розкажи про себе: як і де ти почала займатись волейболом?

     — Доброго дня! Я народилася та живу в Києві. Навчалась у звичайній школі № 233. Займатися спортом я почала на вулиці. Часто любила грати саме у волейбол, а до професійних занять мене підштовхнув мій дуже близький товариш. Після перших спроб та регулярних тренувань мене взяли грати у команді, яка була заявлена в Чемпіонаті м. Києва.

  • А твоя сім’я спортивна? Рідні підтримують твоє захоплення спортом?

     — В мене велика сім'я, в юності всі займалися різними видами спорту, але на сьогодні – ні. Просто підтримують активний та здоровий спосіб життя. Коли я тільки почала робити перші кроки у волейболі, мої рідні не одразу сприйняли цю новину, вони думали, що це лише "забава" для мене. Зараз же вони розуміють, що це не просто хобі, тому дуже сильно підтримують мене та завжди готові допомогти.

  • Чому ти обрала саме волейбол, чим подобається ця гра?

     — Чому я обрала волейбол? Мені відразу сподобався цей вид спорту, коли я дивилася відео або ігрові фото спортсменів різних команд. Мене захоплюють розіграші, коли здається що неможливо врятувати м’яч, але гравці роблять все, щоб м’яч тримався у грі максимально довше. Мені також хотілось не дати м'ячу впасти. Окрім цього, волейбол – це гра на швидкість, логіку, координацію та уважність. Також не можна забувати про стриманість. Ця якість дійсно дуже важлива, без неї буде важко і окремому гравцю, і товаришам по команді, адже волейбол – це командна гра. Тому, щоб займатися спортом, потрібно бути стійким та стриманим.

  • Ти тренувалася зі збірною командою НУБіП України, які враження в тебе склалися від колективу та тренувально-змагального процесу загалом ?

     — Так, я тренувалася з ними не раз, і хочу сказати, що помітила величезну різницю між збірною командою НУБіП України та своєю колишньою командою. Ці тренування дуже сильно відрізнялися своєю професійністю та повагою всередині колективу. Скажімо так, я себе відчуваю в надійному оточенні та під контролем гарного й професійного тренера.

  • Що стало вирішальним при виборі нашого вузу для вступу?

     — Я ходила на тренування, і мене приємно здивувало відношення до спортсменів, підхід до студентів та відносини всередині колективу. Скоріше, більшою мірою на мій вибір вплинуло саме це, бо мені було дуже комфортно.

  • Як ти вважаєш, спорт і фізична культура у повсякденному житті необхідні кожній людині?

     — Насправді, я вважаю, що кожна людина має розуміти власні потреби та обирати для себе чи то спорт, чи то мистецтво, чи щось інше. Для мене спорт дуже важливий, він допомагає реалізовувати багато планів, тримати тіло в тонусі, поліпшує здоров'я, головне бути свідомо обізнаним, щоб не перестаратися. Ще, спорт допомагає розслабитися і викинути свої негативні думки та емоції. Але кожен має обирати самостійно те, чим йому займатись.

  • Спираючись на власний досвід, які поради по підтримці гарної фізичної форми ти могла б надати?

     — Все, що я можу порадити – не виснажувати себе поганими думками про те, що з вами щось не так. Головне – стежити за харчуванням. Я б не радила їсти один раз на день, особливо, якщо ви багато займаєтесь фізичними навантаженнями, тому що організму потрібні сили. Не забувати робити правильний перекус і ні про що не хвилюватися, бо це також дуже погано для здоров'я!
     Щоб тримати себе у формі – головне бажання. Ніколи не буде зайвим зробити своє тіло ще кращим. В сучасному світі кожен може обрати для себе будь-яку фізичну активність, наприклад: йога, біг на вулиці, тренажерний зал або фізичні заняття на свіжому повітрі. Головне – регулярність та свідомий підхід.

Розмову вела,
асистент кафедри фізичного виховання
Ксенія Мазур

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook