Тимофій Вербицький – «Фізична культура і спорт» за покликом серця

30 червня 2022 року
  • Тимофію, ви є випускником Ліцею податкової та рекламної справи № 21 м. Києва. Чому ви вирішили продовжити навчання не в цьому напрямку, а обираєте спеціальність “Фізична культура і спорт”?

     — Все дуже просто. Я народився у спортивній сім’ї: мама – вчитель фізичної культури в школі, батько – тренер з карате кіокушинкай дворазовий чемпіон світу та Європи, старша сестра – майстер спорту України міжнародного класу з карате. Ще з малечку я приходив до спортивної зали карате, де і почав робити свої перші кроки у спорті. Я зростав серед спортсменів. Відвідував спортивні табори та збори, тренувався, виступав на змаганнях різних рівнів, в тому числі і міжнародних, виборював призові місця. Спорт і нині – це стиль мого життя. І тому моя майбутня професія буде пов`язана з фізичною культурою та спортом.

  • Яким видом спорту ви займаєтесь зараз і які у вас плани на майбутнє?

     — Паралельно з заняттями карате в шкільні роки я почав займатись футболом. Цей вид спорту мене захоплював дуже давно. Навчався в футбольній академії «МУНКАЧ». Та на сьогодні я трохи змінив свій вибір і зацікавився новим видом спорту, який ще тільки починає свій розвиток в Україні – це пляжний футбол. Зараз граю у чемпіонаті м. Києва з пляжного футболу у складі команди «Альтернатива 2». Сподіваюсь, що з нашим тренером та дружньою талановитою командою ми зможемо досягнути нових висот на турнірах в Європі та світі, а цей вид спорту стане в Україні не менш популярним, ніж звичайний футбол. Себе ж я хочу бачити в майбутньому не тільки професійним гравцем збірної України, але й висококваліфікованим спеціалістом у сфері фізичної культури, який знає теорію та методику фізичного виховання.

  • Не секрет, що фахівців з фізичної культури та спорту готують декілька вузів столиці та інші вузи в Україні. Що стало поштовхом обрати саме НУБіП України?

     — Стіни кафедри фізичного виховання НУБіП України, спортивні зали та стадіон мені знайомі з дитинства. Саме тут я починав робити свої перші кроки у спорті і тренувався багато років. Особисто знайомий з багатьма викладачами. На мою думку, колектив кафедри фізичного виховання – це висококваліфіковані викладачі, яким я довіряю, які добре знають свою справу і можуть навчити обраній професії, вчасно підказати, виправити помилки та допомогти в оволодінні уміннями та навичками. У цьому виші завжди проводились цікаві змагання, виступи та конкурси, за якими я з захопленням спостерігав, в яких брала участь і моя старша сестра, а тепер зможу спробувати свої сили і я. А ще студенти НУБіП України мають можливість по програмі обміну пройти навчання в інших вузах Європи і отримати про це відповідний документ. То ж вважаю, що зробив правильний вибір, що обрав саме цей університет.

Розмову вів старший викладач
кафедри фізичного виховання
Сергій Вербицький

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook