Робоча група провела огляд укриттів: кампус щоденно працює над реалізацією спільної мети!

29 червня 2022 року
     Чотири місяці тому для України все змінилося. Ми стали країною в берцях. Країною в танках, літаках і кораблях. Країною в окопах і бомбосховищах. Змінився наш уклад, але не наш світогляд. Змінився шлях, яким ми йдемо до мети, але не змінилася мета.

     Національний університет біоресурсів і природокористування України за дорученням ректора Станіслава Ніколаєнка протягом двох тижнів інспектує і готує укриття у навчальних корпусах та студентських гуртожитках до початку нового навчального року.

     Університет активно готується до майбутнього поселення в гуртожитки та старту навчального року, показуючи приклад іншим ВНЗ. 29 червня 2022 року продовжився огляд укриттів робочою групою у складі Сергія Кваші, проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку, Василя Шинкарука, проректора з науково-педагогічної роботи, керівників господарських служб. Розпочали з інспекції навчального корпусу № 6, де вже 15 серпня розпочнеться навчання у студентів юридичного факультету та факультету землевпорядкування. Олена Яра та Тарас Євсюков, декани вказаних факультетів, постійно координують роботу, щоб розпочати навчальний процес, у відповідності до всіх норм, передбачених умовами воєнного стану.

     Далі комісія приступила до огляду укриттів у гуртожитках студентського містечка, адже це стратегічно важливі елементи, що дозволять належно розпочати навчальний процес, оскільки тут студенти проводять більшу частину свого часу. Робоча група проінспектувала 11 студентських гуртожитків. В кожному, порівняно з 24 лютого, помітні позитивні зміни, проте є й ряд зауважень, які потребують усунення.

     Сергій Кваша наголосив – гарантія безпеки під час сигналу повітряної тривоги та організація впорядкованого розміщення в укриттях є основним завданням адміністрації Університету. Підводячи підсумки Сергій Миколайович дав ряд доручень:

  • директорам ННІ/деканам факультетів спільно із студентським містечком, провести аналіз серед студентів, які мають бажання проживати в гуртожитку протягом 2022-2023 навчального року та на основі цих даних сформувати схеми розміщення в укриттях, виходячи з кількості проживаючих.
  • студентському містечку розробити «Пам’ятку студенту, який поселяється в гуртожиток під час воєнного стану» та ознайомити з нею кожного при поселені.
  • завідувачам гуртожитків спільно із штабом цивільної оборони провести інструктаж мешканцям щодо дій під час оповіщення про повітряну тривогу.

     Робоча група визначила конкретні завдання для всіх господарських служб, які допоможуть оперативно рухатися до нашої мети. Працюємо далі та не зупиняємось.

Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook