ВІДКРИТЕ ЗАНЯТТЯ – ТРЕНІНГ «МРІЯ НА МІЛЬЙОН»

14 червня 2022 року

 

1Нажити багато грошей – хоробрість,
зберегти їх – мудрість, а вміло витратити – мистецтво
Бертольд Ауербах

Кожний з нас хоче досягти успіху у житті та бути заможною людиною. Чому ж не у всіх це виходить? Для досягнення успіху часто не вистачає знань у питаннях поводження з особистими фінансами. Зростання матеріальних статків у значній мірі залежить від того, наскільки розумно людина використовує наявні ресурси та розпоряджається грошима.

Щоб наочно продемонструвати здобувачам освіти раціональні шляхи використання грошей, споживати чи накопичувати, плюси і мінуси прийняття життєво важливих фінансових рішень без шкоди для гаманця, означити можливості, які варто використовувати, щоб стати успішним, а які краще обходити стороною 7 червня викладачкою циклової комісії спеціальних економічних дисциплін Валентиною Руднику групах ЕК-21М і ОФП-21М проведено відкрите заняття – тренінг «Мрія на мільйон».

23

Мета заняття: набуття знань та основних інструментів управління особистими фінансами для здійснення мрій і побудови фінансово сталого майбутнього, виховання у здобувачів освіти ділової та творчої активності.

456У ході тренінгу викладачкою були запропоновані: ретроспективний огляд «Від‌ срібного злитка ‌до‌ ‌банківської‌ ‌картки: ‌як‌ ‌еволюціонували‌ ‌українські‌ ‌гроші»; ознайомлення з теорією американського підприємця, викладача, інвестора і письменника Роберта Кіосакі «Квадрант грошового потоку», яка дуже яскраво відображає, яку функцію виконує кожна окремо взята людина у перерозподілі капіталу, а також є своєрідним керівництвом до дій для того, щоб створити найбільш сприятливі для себе фінансові умови; розв’язання нестандартних фінансових завдань.

78

Валентина Рудник неодноразово наголошувала на тому, що планування особистого бюджету є не тільки ефективним способом контролювати себе, позбавитися боргів, знайти гроші на власне «хочу» та здійснити мрії, але і жаданим ключем до успіху.

9

Завершила заняття викладачка побажанням: «Щоб досягти успіху у здійснені мрій, потрібно захотіти змін, потрібно полюбити те, що ви робите, якщо ж цього не зробити, то не вийде досягти максимального успіху. Я б порадила вам починати з малих цілей, планувати їх та поступово рухатися до поставленої мети. Не будьте пасивними і проявляйте свою активну життєву позицію – це однозначно вам допоможе у майбутньому».

Ірина ТЕРНОВА,
завідувачка відділення економіки та прикладної екології
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook