Атестація магістрів кафедри Садівництва

18 травня 2022 року

 18 травна на засіданні кафедри Садівництва імені професора В.Л. Симиренка відбулась планова атестація магістрів першого року навчання. Свої доповіді представили всі магістри.

Юрій Бондаренко староста студентського наукового гуртка «Симиренківець» розпочав виступ із представлення теми «Продуктивність нових сортів яблуні в молодому саду за умов Київщини». У доповіді Юрій звернув увагу на стан молодих насаджень яблуні і зауважив на актуальності свого дослідження. Також зауважив, що рослини мають високий потенціал продуктивності. Дослідження продовжуються.

Ганна Бойчук виступила із темою «Формування однорічних саджанців сортів та гібридів яблуні колоноподібного типу» і також звернула увагу на актуальність обраної теми.

Ганна висловила думку - якщо найближчим часом вирощування садивного матеріалу, який реалізується за доступною ціною, буде налагоджено, колоноподібні сади вже в наступні декілька років можуть стати альтернативою для відомих суперінтенсивних насаджень, в яких вирощують плоди яблук як для ринку свіжої продукції, так і для промислової переробки. Також студентка зауважила на доцільності її роботи над морфологічним описом 13 сортів та гібридів яблуні колоноподібного типу, так як це спростить покупцю правильно підібрати потрібний йому сорт.

 

Діана Петренко доповіла про рівень морозостійкості колоноподібних сортів яблуні (тема: Морозостійкість та добір запильників сортів і гібридів яблуні колоноподібного типу). Діана запевнила слухачів у тому, що всі досліджувані сорти не бояться -30 °C. Підмерзання верхівкової бруньки, яка є запорукою правильної колоноподібної форми крони, не спостерігається при -25–30 °C. Також Діана в ході своїх досліджень проводить добір сортів запильників. За її словами, якість пилку досліджуваних сортів становить понад 75 %, що є запорукою щорічних високих товарних врожаїв яблуні колоноподібного типу.


Олександр Гаврилюк, асистент кафедри садівництва, науковий керівник Юрія, Ганни та Діани зауважив на старанності та відповідальності магістрів. Поставлені завдання виконуються вчасно, незважаючи на ситуацію в Україні.


Також на засіданні звітували Олесь Загоруйко, Ярослав Кукла, Олексій Тарасенко (керівник Борис Мазур) та Павло Христофор (керівник Наталка Шевчук). Всі магістри першого року навчання успішно атестовані.


Олександр Гаврилюк
асистент кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook