Успішний старт- запорука успіху

7 червня 2022 року
Кафедра управління земельними ресурсами

  З 6 червня 2022 р. у дистанційному режимі розпочалася навчальна практика з дисципліни "Фотограметрія і дистанційне зондування". Навіть не зважаючи на те, що польові роботи виконувати під час військового стану заборонено, виконання камеральних робіт, запланованих практикою, для спрагливих студентів не має перешкод навіть у цей час. Так як зараз головна задача – стати фахівцями із фотограметрії.  

  Хоча зараз ми не знаходимось на нашій базі практики ВСП «Боярський коледж екології та природних ресурсів» та НВЛ «Автоматизовані системи при виконанні геодезичних робіт», у кожного зараз є можливість і бажання працювати, бо усі умови, створені викладачами, дозволяють нам здобувати необхідні компетенції, навіть сидячи вдома.

  Навчальна практика з навчальної дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування» на третьому курсі є продовженням вивчення та закріплення набутих теоретичних знань із навчальної дисципліни у польових умовах i передбачена навчальним планом за спеціальністю 193 «Геодезія та землеустрій». Проходження є обов'язковим для кожного студента факультету землевпорядкування.

  Початок практики був достатньо кмітливим, за рахунок скорочення матеріалу минулорічних практик, за один день ми виконали два етапи роботи, перший з яких – підготовчий, під час якого ми розглянули організаційні питання всієї практики, встановили/оновили потрібне нам для роботи програмне забезпечення Autocad та у деяких студентів – Digital. Також ми отримали вихідні дані для проведення камеральної частини роботи, які були результатами зйомки студентів минулих років.


  Другим етапом роботи є Камеральної прив'язка знімків. Під час цього етапу роботи ми прив’язали дві частини карти масштабом 1:10 000 у системі координат УСК-2000, з чим нам допомогла схема з точками, складена під час минулорічної практики та під кінець етапу – створення Фотомозаїки із 20 фотографій за варіантом кожному студенту.

  Як скаже вам будь-який успішний підприємець: «Головне – добре почати…», тому впевненість у закінченні практики із новим багажем знань для нашого землевпорядного майбутнього є вже у кожного студента, що наразі проходить практику.

Олександр Макаров,
студент факультету землевпорядкування

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook