АКТИВНА УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

4 червня 2022 року

    Під егідою Міністерства освіти і науки України в ВП НУБіП України «Ніжинський агротехнічний інститут у травні 2022 р. проходила Міжнародна науково-практична конференція «ГЛОБАЛЬНІ ТА НАЦІОНАЛЬНІ ТЕНДЕНЦІЇ У ГАЛУЗІ НАУК ПРО ЖИТТЯ».

    У конференції приймали участь науково-педагогічні працівники, наукові співробітники, аспіранти, студенти з України, Польщі, республіки Казахстан, республіки Білорусь – всього із 11-ти навчально-наукових закладів. Проводилась конференція на онлайн на платформі ZOOM.

    Від Національного університету біоресурсів і природокористування України з доповіддю виступив професор, академік Національної академії аграрних наук, заслужений діяч науки і техніки України проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша й інші науково-педагогічні працівники вузу.

    Зацікавила аудиторію й доповідь студентки 3 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів із спеціальності 207 – «Водні біоресурси та аквакультура» Анастасія Строканова на тему «Проблеми стану осокорківських озер міста Києва внаслідок активної забудови» (науковий керівник доцент кафедри гідробіології та іхтіології Юлія Глєбова). Вона зазначила, що, на сьогодні екологічні проблеми, захист навколишнього середовища, зокрема водних об’єктів від забруднення є дуже важливим питанням, а особливо великих міст України.

    Свою доповідь Анастасія Строканова закінчила словами: «Ми всі – частина глобальної екосистеми. Масштаб мислення людини визначає глибина її усвідомлень. Принцип «Не нашкодь, подбай, збережи» – вже давно є маніфестом екологічної безпеки. Екосвідомість і раціональне споживання – це не дань моді, а вимога часу».

     Доповідь студентки була надзвичайно актуальною, матеріали тез опубліковані в збірнику наукових праць Ніжинського агротехнічного інституту, і окрім того, виданий сертифікат учасника міжнародної конференції.

Юлія Глєбова,
доцент кафедри гідробіології та іхтіології


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook