До Дня Університету механіко-технологічний факультет відкрив лабораторію «Вагових систем і складської логістики» та «Центр наукової творчості магістрів-транспортників»

31 травня 2022, 18:49
   В ці травневі дні ми відзначаємо 124 річницю заснування нашого Університету. Наш заклад протягом цих років пройшов довгий і звитяжний шлях. Пережив університет і війну. І переживає її зараз, переживає стійко, мужньо, сповнений надії і віри в нашу перемогу, у перемогу України. Саме ця непорушна віра і надихає зараз продовжувати навчальний процес, залучати абітурієнтів, відкривати нові експозиції на території університету щоб краса і затишок були завжди тут, зустрічали кожного студента, викладача, відвідувача і супроводжували протягом навчання і дозвілля. Адже саме такі місця дають можливість не тільки відпочити, а й надихають на нові ідеї, проекти. Можливо саме креативний простір нашого університету надає нам сил, натхнення для подальшої роботи і творчості, для розкриття потенціалу наших науковців і студентів.
   За підтримки ректора Університету Станіслава Ніколаєнка, спільно з потужним партнером механіко-технологічного факультету Науково-виробничою фірмою «Українська вагова компанія», колектив кафедри транспортних технологій та засобів у АПК зосередив свої зусилля у цьому навчальному році на створенні Навчально-наукової лабораторії вагових систем і складської логістики та Центру наукової творчості для студентів спеціальності «Транспортні технології на автомобільному транспорті», які символічно відкрили свої двері в День нашого Університету. 
   Що керувало колективом кафедри у ці надскладні місяці військового протистояння з російськими загарбниками, що давало нам сил і звитяги планувати і реалізовувати поставлені плани і задачі?
   В нашому університеті і на факультеті, зокрема, завжди велася робота щодо формування бачення майбутнього нашої галузі, спеціальності, університету, країни. Як тут не згадати слова англійського військового історика і геостратега Ліддела Гарта, який казав, що «проводячи війну, важливо пам’ятати, який мир вам потрібен після війни». Саме тому в період тривалих і виснажливих боїв української армії за нашу свободу нас не полишають думки, якими ми будемо, на чому зосередимо свою увагу, як будемо розвиватися після війни.
   Співробітники кафедри завжди були задіяні в різних проектах щодо розвитку транспортної галузі, впровадження нових форм і методів навчання студентів, тому відкриття лабораторії стало послідовним продовженням вже існуючих традицій і наробітків кафедри транспортних технологій і засобів у АПК.
   Навчально-наукова лабораторія вагових систем і складської логістики створювалася за участі і підтримки потужних партнерів кафедри. Таких як Науково-виробнича фірма «Українська вагова компанія», яка є лідером на ринку України з виробництва і обслуговування вагового устаткування та виготовляє широкий спектр сучасних промислових автомобільних ваг для використання у всіх сферах економіки – від агровиробництва до митних терміналів. Наша сумісна діяльність буде спрямована на вивчення особливостей конструкції, експлуатації і обслуговування вагових стандартів на дорогах України в різних виробничих умовах. Використовуючи надане компанією устаткування, студенти зможуть розробляти і реалізовувати складні проектні рішення, будувати складні моделі та приймати участь в різних конкурсах.
   Інший партнер кафедри – українська група розробників, експертів та консультантів у різних галузях інформаційних технологій та управління бізнесом «jSolutions» забезпечила кафедру професійним спеціалізованим програмним комплексом «Склад», «Автотранспорт» для ефективної підготовки фахівців для транспортної галузі України.
   Відкриття лабораторії та центру наукової творчості проходило в святковій та дружній атмосфері, в присутності проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука, заступника директора з маркетингу Науково-виробничої фірми «Українська вагова компанія» Юрія Потапова, декана механіко-технологічного факультету Вячеслава Братішка, завідувачки кафедри Лілії Савченко, співробітників кафедри та наших помічників – студентів, які долучилися до створення цих об’єктів Вадима Павловського та Максима Харченка. Говорили про величезну потребу у висококваліфікованих кадрах для забезпечення виконання транспортних процесів в Україні. І саме такі лабораторії та креативні простори забезпечують студентів сучасним обладнанням, підвищують їх професійні навички, спонукають до нових розробок, розширюють їх можливості вже в навчальний період бути залученим до виробничих процесів, вибрати свою спеціалізацію, визначитися з напрямком подальшої роботи і бути причетним до відновлення транспортної галузі України.
   Спілкування було конструктивним і надихаючим, адже ми закладали основи не тільки нових напрямків навчання, а й визначали шляхи відродження нашого факультету, університету, нашої країни. Саме бачення кращого миру після війни надихає нас продовжувати свою роботу, не зупинятися, рухатися вперед до перемоги. Ми зараз трансформуємо війну в мир, надію в перемогу добра над злом, яким стала росія і російські війська. З розрухи, жертв, горя і сліз Україна буде відновлена і перестворена. Все буде Україна!
  Кафедра транспортних технологій та засобів у АПК висловлює подяку ректорату та факультету за забезпечення матеріально-технічним оснащенням нових лабораторій і постійну підтримку в цей визначальний для всіх час!

Лілія Савченко, завідувачка кафедри
транспортних технологій та засобів у АПК
Вікторія Опалко, доцентка кафедри

  

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook