На Звенигородщині лісівники та рятувальники тренувалися гасити лісові пожежі

31 травня 2022 року
Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства

 На Звенигородщині лісівники спільно із працівниками ДСНС району провели тактико-спеціальні навчання з гасіння лісової пожежі. Усе – задля відпрацювання навичок оперативного реагування на виникнення загорання, вчасного прибуття на місце події та швидкого гасіння лісової пожежі.

Участь у заходах взяли начальник Звенигородської районної військової адміністрації Юрій Піковський, селищний голова Катеринопільської ТГ Володимир Коваленко, депутат Черкаської обласної ради Олександр Коваленко, працівники ДП «Звенигородське лісове господарство», а також працівники Звенигородського районного УДСНС у Черкаській області.

Щороку лісові пожежі знищують гектари лісових насаджень. Вогонь завдає не лише колосальних збитків державі, але й спричинює непоправної шкоди довкіллю. Лісівники Звенигородського лісгоспу прикладають максимум зусиль, аби зберегти ліси від нищівної дії вогняної стихії.

Навчання провели на території Катеринопільського лісництва ДП «Звенигородське лісове господарство». Гасили кілька вогнищ, демонструючи як швидко необхідно локалізувати полум‘я і приборкати вогонь.

За тактичним задумом через необережне поводження з вогнем у лісі виникло «загорання». До місця пожежі прибули місцеві лісівники з ранцевими оприскувачами та розпочали гасити вогонь. Згодом – до місця виклику приїхали рятувальники державної пожежно-рятувальної частини та провели оперативне розгортання.

Під час навчань жодне дерево не постраждало, а завдяки спільним зусиллям імпровізовану пожежу вдалося локалізувати.

Злагоджена співпраця лісівників та рятувальників – запорука збереження зелених насаджень Звенигородщини, – зазначив очільник та начальник цивільного захисту району Юрій Піковський.

Поза тим, учасники навчань наголосили, що жодних навичок не втрачають, адже приборкувати пожежі та рятувати ліси від полум‘я доводиться доволі часто. Також додали, що, незважаючи на протипожежну готовність, найкращий метод боротьби з вогнем у лісі – не допустити його появи. Адже головною причиною лісових пожеж є людський фактор та недбалість.

Сьогодні кожен громадянин має розуміти та не додавати лісівникам та рятувальникам ще більше роботи своїми необдуманими вчинками, оскільки зараз, у воєнний час, ми маємо об`єднатися і витрачати сили для нашої перемоги над ворогом.

 

Джерело: Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства. https://lis-ck.gov.ua/?p=30900

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook