Студенти факультету ветеринарної медицини та Немішаївського фахового коледжу взяли участь у вакцинації тварин в місті Бородянка

31 травня 2022 року
   Вакцинація тварин є важливою процедурою, що спрямована на формування імунітету в організмі тварин проти інфекційних захворювань. Вакцинація вже довгий час вважається одним із найпростіших способів допомогти тварині прожити довге, здорове життя.

   Студенти факультету ветеринарної медицини і Немішаївського фахового коледжу НУБіП України, під керівництвом старшого викладача кафедри хірургії і патофізіології ім. акад. І,О. Поваженка Олександра Шупика та наглядом представників Держпродспроживслужби Бучанського району провели безкоштовну акцію з вакцинації всіх тварин у місті Бородянка і частині селища Немішаєве.

 

   Так, у місті Бородянка вакциною проти сказу було провакциновано 110 тварин в 60 дворах. У селищі Немішаєве було проведено вакцинацію 70 тварин. Вакцинацію здійснювали вакциною «Rabistar red».

  

   Сказ є гострим інфекційним захворюванням тварин і людини, що спричиняється нейротропним вірусом сказу із роду Lyssavirus. Характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким і смертельним пошкодженням центральної нервової системи.
   Вакцинація є ефективним способом профілактики сказу і вона обов'язковою для всіх собак і кішок. Вакцинувати тварин проти сказу є обов’язком кожного власника. Тварин від сказу вакцинують з 3-х місячного віку. Всупереч домислів, щеплення проти сказу є абсолютно безпечним заходом, що ніякого негативного впливу на ріст і розвиток тварини не має.

Не ігноруйте – вакцинуйте тварин.

Тарас Савчук,
старший викладач кафедри
хірургії і патофізіології ім. акад. І.О. Поваженка

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook