124 роки НУБіП України

27 травня 2022 року відбулися урочистості з нагоди 124 річниці з часу заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України у яких взяли участь і співробітники нашої кафедри

 

 

Цього дня на Алеї Слави відкрили Книгу знань, яка була створена за ініціативою Ради аспірантів НУБіП України та стала окрасою не лише Алеї Слави, а й нашого університету.

 

Під час урочистостей. Крайній ліворуч директор Інституту ветеринарної медицини НААН України, голова Ради роботодавців факультету ветеринарної медицини НУБіП України, Почесний член нашої кафедри, член-кореспондент НААН України Ничик Сергій Анатолійович 

Свято починається. 

З вступним словомвиступає завідувач кафедри культурології, професор Майданюк Ірина Зиновіївна

Виступає ректор університету, академік Ніколаєнко Станіслав Миколайович

Серед учасників свята голова наглядової ради НУБіП України, професор Томенко Микола Володимирович та завідувач нашої кафедри, професор Мельник Олег Петрович

Виступає голва Ради аспірантів НУБіП України Сергій Михнюк

Серед учасників свята доцент нашої кафедри, голова профкому студентів та аспірантів НУБіП України Мельник Олексій Олегович

Ректор НУБіП України, академік Ніколаєнко Станіслав Миколайович, голова наглядової ради НУБіП України, професор Томенко Микола Володимирович та завідувач нашої кафедри, професор Мельник Олег Петрович

Відкриття "Книги знань"

Професори Мельник Олег Петрович (четвертий праворуч) та Рудик Станіслав Костянтинович (другий ліворуч) серед керівництва та гостей свята біля "Книги знань"

свята 

Книга знань

 

Серед співробітників факультету співробітники нашої кафедри: професор Костюк Володимир Кіндратович третій праворуч), за ним доцент Мельник Олексій Олегович, професор Мельник Олег Петрович (у центрі) та професор Рудик Станіслав Костянтинович (другий ліворуч) 

 

 

А далі було відкрито нову експозицію «Символи життя», яка розташувалася на майданчику біля навчального корпуса №2

 

Перед урочистим засіданням Вченої ради університету було проведено  збір коштів на підтримку Збройних сил України

 А далі було урочисте засідання Вченої ради НУБіП України

В актовій залі зібралося високоповажне товариство – члени ректорату і вченої ради, декани факультетів, директори ННІ та їх заступники, керівники відокремлених структурних підрозділів, завідувачі кафедр, провідні вчені, представники від аспірантів і студентів, профспілкових організацій, члени Наглядової ради, а також численні гості

Відкрив урочисте засідання Вченої ради ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко Станіслав Миколайович

Все почалося з колективного виконання державного Гімну України

Виступає ректор НУБіП України, професор Ніколаєнко Станіслав Миколайович

В залі урочистого засідання Вченої ради

Виступає голова наглядової ради НУБіП України, професор Томенко Микола Володимирович

В залі засідання доцент нашої кафедри, голова профкому студентів та аспірантів НУБіП України Мельник Олексій Олегович 

Виступає президент Національної академії педагогічних наук Кремінь Василь Григорович 

 

В президії урочистого засідання Вченої ради

В залі урочистого зсідання Вченої ради професори Мельник Олег Петрович та Костюк Володимир Квіндратович

 Серед інших у форматі відеозвернення перед учасниками Вченої ради виступив екс-ректор Вроцлавського природничого університету, Почесний член нашої кафедри та Почесний доктор нашого університету, професор Роман Колач

 Шановні члени Вченої ради!урочистого засідання Вченої радиШановні співробітники та студенти Національного університету біоресурсів і природокористування України

Дорохи друзі,

Сьогоднішню 124-ту річницю створення Національного університету біоресурсів і природокористування України, що є у Києві відзначають в умовах жорстокої війни, яку Росія веде проти України лише тому, що український народ хоче бути вільною та демократичною державою, де поважаються права людини, де панує свобода ЗМІ, де громадськість має свободу висловлювати свої погляди, не боячись репресій, а університети вільні від державної ідеології і мають свободу проводити наукові дослідження в пошуках істини та формувати свідомісті студентів, майбутньої молодої інтелігенції яка буде чутлива до страждань інших, готова допомагати слабшим і вирішувати потреби вашої країни та розуміти глобальні виклики світу.
Ми розуміємо і співчуваємо вам, дорогі друзі, захоплюємося вашим героїзмом у цій нерівній війні. Ми віримо у вашу перемогу і бажаємо цього від усього серця.
Польща і поляки всіма силами підтримують вашу боротьбу і прихистили у своїх домівках велику кількість біженців з війни, і ми, безумовно, будемо продовжувати підтримувати Україну у відбудові країни, включно з університетами, після закінчення цієї війни.
     
Шановний пане ректоре!
 У цей особливий для вашого Університету день я бажаю вам і всій академічній спільноті, щоб ця війна закінчилася швидко і щасливо для кожного українця і для Університету.
Сьогодні бажаю всій академічній спільноті університету, щоб атрибути справжньої науки: добро, правда і мудрість завжди переважали.
 Я також побажаю перемоги жителям Києва, цього прекрасного та хороброго міста, яке нещодавно двічі показало світу під час Помаранчевої революції та Майдану свою мужність і рішучість у боротьбі за гідне життя у вільній та демократичній країні. .
 Тож бажаю Україні та українському народу насолоджуватися свободою, миром, незалежністю, а також у майбутньому належати до європейської спільноти.
 

Слава Україні!

Героям Слава!

 

В залі урочистого засідання Вченої ради

 

  У форматі відеозвернення перед учасниками Вченої ради виступила екс-проректор Вроцлавського природничого університету з міжнародної роботи, Почесний член нашої кафедри та Почесний професор нашого університету, професор Аліна Вєлічко

 ВАША МАГНІФІЦЕНЦІЯ ПАНЕ РЕКТОРЕ, ШАНОВНІ ЧЛЕНИ ВЧЕНОЇ РАДИ, ШАНОВНІ СТУДЕНТИ ТА СПІВРОБІТНИКИ НАЦІОНАЛЬНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БІОРЕСУРСІВ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННЯ УКРАЇНИ

 Прийміть вітання та найкращі побажання з Днем університету та 124-ю річницею Національного університету біоресурсів і природокористування України.
День університету, як правило, є часом підбиття підсумків наукових, дидактичних та організаційних здобутків усієї академічної спільноти.
Насичена понад 120-річна історія  Національного університету біоресурсів і природокористування України дозволяє стверджувати, що це провідна наукова та культурна установа в Україні, яка має зв’язки, не лише історичні, з Польщею ще з ХІХ століття. Це міжнародно визнаний університет, який співпрацює з відомими дослідницькими центрами по всьому світу, включаючи Університет природничих наук у Вроцлаві.
Динамічний розвиток вашого університету і всієї України, вільної понад 30 років, був перерваний страшною агресією російських військ проти вільної держави Україна. Бомбардують лікарні та університети, руйнується інфраструктура міст і сіл, гинуть беззахисні жінки та діти.
З перших днів війни Польща, поляки, в тому числі і ми тут у Вроцлаві та у Вроцлавському природничому університеті , підтримували український народ у дуже важкий час. Наша різноманітна допомога стосується студентів, докторантів, співробітників не лише вашого університету, а й кожної людини з України, яка приїхала до Польщі. Зараз Вроцлав є містом, куди кожен четвертий громадянин приїжджає з України.
Перед олицем цієї невиправданої, жорстокої війни моїм найважливішим посланням з нагоди вашого свята є побажання її швидкого завершення, побажання багатьох друзів і солідарних союзників, які допоможуть у прагненні миру, свободи та повної незалежності.
Я пишаюся тим, що є частиною його академічної спільноти як почесний професор Національного університету біоресурсів і природокористуванняі.
Щиро бажаю українському народу жаданої свободи.
 

Слава Україні

 Щиро Ваша Аліна Величко

У форматі відеозвернення перед учасниками урочистого засідання Вченої ради виступив професор Державного аграрного університету Молдови, Почесний член нашої кафедри та Почесний доктор нашого університету, Єнчу Валерій Захарович

Дорогі колеги та друзі з України!

Шановний Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, пан професор НІКОЛАЄНКО Станіслав.Миколайович

Я, професор ЄНЧУ Валерій, від імені Державного Аграрного Університету Молдови, Почесний доктор Вашого Університету, приношу свої привітання з нагоди 124-ї річниці з часу заснування Вашого престижного Університету.
Звертаюся з величезним почуттям поваги та дружби до всіх колег. Особливо хочу відзначити мої навчальні, наукові та професійні стосунки з колективом Ветеринарного факультету.
У ці дні, коли Ви відзначаєте цю важливу подію, це по-справжньому важкі дні для Вас, для українського народу, для Вашої країни. Але хочу відзначити, що з перших годин, з перших днів ми були, є і будемо поряд з Вами.
Я вірю, і впевнений, що світле майбутнє належить Вам, Нам, Україні, Республіці Молдова, належить країнам Східної Європи, бо права справа за яку Ви воюєте сьогодні, є правою справою всіх ваших сусідів.
Бажаю всьому Вашому колективу здоров'я, успіхів у навчальній та науковій роботі. Бажаю Вам мати найкращі стосунки з усіма сусідами та усім світом. Я вірю і впевнений у тому, що об'єднані народи України витримають випробування і Перемога буде на Вашому боці.

Слава Україні!!!!

Перебуваючи в експедиції у Єгипті, у форматі відеозвернення перед учасниками урочистого засідання Вченої ради виступив професор Університету біоресурсів Фінляндії, друг нашої кафедри Юха Кантанен

Шановний професоре Олег Мельник!

Шановні українські колеги та друзі!

Привіт з Єгипту.


Мене звати Юха Кантанен. Я з Фінляндії. Я професор геноміки тваринництва з урядового науково-дослідного інституту «Інститут природних ресурсів Фінляндії».
Я тут, у Єгипті, зі своїми колегами з Єгипту, Уганди, Південної Африки, Португалії та Нідерландів. Ми співпрацюємо в афро-європейському проекті генома породи великої рогатої худоби «OPTIBOV», де вивчаємо спеціально адаптовані місцеві породи великої рогатої худоби, використовуючи геномні, транскриптомні та метагеномні методи.
Ми сподіваємося найближчим часом на співпрацю з професором Олегом Мельником, його науковою групою та Національним  університетом біоресурсів і природокористування України..
 
Всього найкращого для України!

Слава Україні

Героям слава!

 

В залі урочистого засідання Вченої ради

На завершення засідання всі дружно заспівли Гімн січових стрільців "Ой у лузі червона калина"

Учасники урочистого засідвння Вченої ради НУБіП України

Серед учасників урочистого засідання Вченої ради професори Мельник Олег Петрович, Костюк Володимир Кіндратович та доцент Мельник Олексій Олегович

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook