Не втрачаємо зв’язок з виробництвом

25 травня 2022, 10:46

       Викладачі та студенти кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві не втрачають зв’язок з виробництвом. 19 травня 2022 року, в рамках програми підготовки фахівців-технологів та забезпечення навчально-наукової співпраці, саме для студентів 2 курсу скороченого терміну навчання спеціальності «Технологія виробництва і переробка продукції тваринництва» була проведена онлайн зустріч з технологом ТОВ «Смарт Агро Тренд» – Линник Іриною Олександрівною. Підприємство «Смарт Агро Тренд» Хмельницької області має статус суб’єкта племінної справи у вівчарстві з розведення овець романівської породи та є виробником органічних добрив – біогумусу. 

 

Ірина Олександрівна розповіла про особливості методів селекції овець та головні складові технології виробництва і переробки продукції вівчарства у даному господарстві. Досить детально зупинилася на організації парування овець, ягніння вівцематок та вирощуванні ягнят і племінного молодняку. Акцентувала увагу студентів на питаннях годівлі ягнят (особливо у підсисний період), вівцематок (у різні періоди фізіологічного стану) і відгодівлі молодняку на делікатесну ягнятину та молоду баранину. Підприємство «Смарт Агро Тренд» у своєму активі має всього 25 га орендованої землі, тому грубі корми, замінники овечого молока та повнораціонні комбікорми для усіх статевих і вікових груп закуповуються у провідних українських і зарубіжних виробників.

 

Вимоги споживачів є основним об’єктом уваги товаровиробників. Через одночасне задоволення потреб споживачів вони реалізують свою кінцеву мету – одержання прибутку. Працівники компанії «Смарт Агро Тренд» знають, що потрібно покупцеві. У процесі виробництва продукції вівчарства особливу увагу вони звертають саме на якість і управління технологічними процесами, екологічність та постійні інновації. Слід відмітити, що проблем з реалізацією продукції в господарстві немає. У 2021 році продано 1600 голів племінного молодняку, станом на «сьогодні» вже підготовлено на продаж 350 голів. Також досить успішно реалізуються тварини, що призначені для гурманів ягнятини та баранини.
 
 
 
В результаті дискусії студенти і викладачі отримали вичерпні відповіді більш як на три десятки практичних питань.

 

Щиро дякуємо шановній Ірині Олександрівні за змістовну та цікаву зустріч! Сподіваємося на подальшу співпрацю.
 
 
 
 
 
 
 
Олександр Куліш, студент-магістр 1 р.н.,
Василь Туринський,
Наталія Богданова,
викладачі кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook