28 квітня - Всесвітній день охорони праці!

28 квітня 2022, 18:38
   28 квітня у всьому світі відзначають День охорони праці. Його запроваджено з метою привернення уваги суспільства, органів державної влади, суб’єктів господарювання до питань охорони праці, запобігання нещасним випадкам на виробництві та професійним захворюванням в Україні.
   Щороку Міжнародна організація праці визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. Як і в усьому світі, в Україні з урахуванням цієї теми розробляють План заходів із відзначення Дня охорони праці.
    Новий девіз Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі — 2022: «Формуємо разом позитивну культуру безпеки та здоров’я» (World Day for Safety and Health at Work 2022 — Act together to build a positive safety and health culture).
     Формування культури з безпеки та гігієни праці – це процес, який включає управлінські системи та практику, участь працівників та їх поведінку на робочому місці, всі ті принципи, відносини і правила, які сприяють створенню безпечного й здорового виробничого середовища, де люди можуть працювати продуктивно і якісно. Конвенції МОП №155 та № 187 є необхідною основою для культури безпеки та гігієни у праці.
   Формуючи дану культуру, працівники дбають не тільки про свою особисту гігієну та безпеку, але й колег, незважаючи на посаду. Тим самим, це допомагає формувати ризикоорієнтоване мислення в працівників. Дуже часто така робота мотивується, в тому числі і фінансово.
   Культура безпеки та здоров’я - це невід’ємний елемент моделі вдосконалення вже існуючих та побудова нових систем управління безпеки праці та здоров’я працівників. «Здорова» культура з безпеки – це індикатор успішної та ефективної системи безпеки праці та здоров’я працівників на роботі.

Шановні колеги, щиро вітаю з Всесвітнім днем охорони праці!

Тамара Білько, доцент кафедри ОПБСТ

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook