Національна ідентичність набула своєї сили

22 квітня 2022 року

 Ідентичність є результатом ідентифікації, є усвідомленим самовизначенням особистості. Феномен національної ідентичності трактується нами як усвідомлення та емоційне становлення особистості до власної національної незалежності. Наша країна, кожен з нас опинилися в жахливій ситуації війни проти нас, проти нашої незалежності і, навіть (!), денаціоналізації. 

   Наше студентство  формує, загартовує сьогодні в собі моральну силу та стійкість, національну гордість та національну самоповагу, що відчуває кожен українець під час захисної війни. Тему «National identity of the Ukrainian people» студенти освітлюють з різних сторін в своїх есе.

   «Ідентичність – це не лише мова, якою ти розмовляєш, це те, з чим можна йти у найкраще майбутнє, шукаючи всі можливості у світі, які допомагають Україні та українському народу стати великим у всьому світі.»

 

   «В національній ідентичності українців ми можемо зібрати менталітет, мову, культуру та багато інших особливостей, які роблять нас унікальними. І тепер кожен народ нас бачить, хоче бути схожим на нас, бо вони розділяють цінності свободи, які ми маємо.»

   «Ми більше, ніж незалежна європейська держава. Коли нам потрібно було відстояти свою волю, ми почали це робити на багатьох фронтах, як на військовому, так і в кіберпросторі.»  

   «Здавна в Україні існував звичай братерства (сестринства) – духовної спорідненості та взаємодопомоги. Цей звичай сягає корінням у скіфські часи. Зазвичай браталися в присутності односельців. Брати часто були самотніми людьми. Цей обряд надавав допомогу у важкі часи і прирівнював братів до кровних родичів.» 

Саме зараз, в ситуації повномасштабної війни, відчуваєш в собі гостре відчуття не просто ідентичності. Але кровної спорідненості з кожним українцем та неймовірну жагу до перемоги!

 

 

Ткаченко К.А.,
ст. викл. кафедри англійської філологіїї та студенти НУБіП
В публікації використані цитування есе студентів:
(Красовскій О., Окуліч М., Патлатюк В., Самелюк А.,
Дюков В., Мостепан Д., Полянскій Б., (ф-т ІТ);
Чабан А., Миколенко О., Красуцька А. (ГП ф-т ))

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook