Планові наради, злагоджена робота колективу, уважність до кожного – основні правила діяльності факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

11 квітня 2022 року

  Одразу після засідання ректорату, декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології Юлія Коломієць проводить нараду разом із завідувачами кафедр. Юлія Василівна виділяє головні напрямки роботи, окреслює пріоритети, ставить задачі на тиждень. Загалом, на обговорення кожного завдання виходить по 2-3 хвилини. Щотижневі наради дають можливість команді факультету за одну годину обговорити всі поточні питання, обмінятись думками, поставити питання декану, дізнатись у кого, що відбувається.
  8 квітня відбулась чергова нарада, де основним напрямком обговорення стали актуальні питання з підготовки висококваліфікованих фахівців в умовах воєнного стану. Юлія Коломієць повідомила про особливості цьогорічної вступної кампанії, зазначивши, що для вступників на місця державного бюджету буде запроваджений єдиний централізований тест: випускників шкіл – національний мультипредметний тест, випускників коледжів – фаховий екзамен, бакалаврів до магістратури – магістерський тест. Також, вступнику потрібно буде подавати заяву та мотиваційний лист. Вступ на контракт відбуватиметься лише за заявою та мотиваційним листом. Деякі особливості будуть на вступ на кон’юнктурні спеціальності.


  Разом з тим, Юлія Василівна визначила план проведення Дня відкритих дверей, що відбудеться 29 квітня, доручила підготувати оголошення та програму, зв’язатися з учасниками, які зареєструвались на участь в олімпіаді, та які навчаються на підготовчих курсах в університеті. Вкотре наголосила на важливості активної профорієнтаційної роботи для школярів та випускників коледжів. Висунула пропозицію завідувачам кафедр залучити загальноосвітні школи та налагодити співпрацю з фаховими закладами освіти в тих регіонах, де вони зараз перебувають.
  З 14 березня, з моменту відновлення навчання, не обходить увагою процес дистанційного навчання в умовах воєнного стану. Ведеться статистика відвідуваності, обговорюється організація своєчасного проведення лекційних та практичних занять, пильнується ситуація на місцях кожного зі студентів. Наразі стоїть питання в організації та проведенні весняної екзаменаційної сесії для бакалаврів і магістрів, що розпочнеться 20 квітня.


  Завідувачі кафедр, а саме Олена Наумовська, Ярослав Лікар, Алла Клепко, Дмитро Гентош, Микола Доля, Світлана Прилуцька діляться, наскільки успішно проходить навчальний процес, проводяться відкриті лекції НПП кафедр, подається інформація щодо проміжної атестації. Наприклад, 6 квітня доцент Володимир Глим'язний провів відкриту онлайн-лекцію для студентів спеціальності «201 – Агрономія» з дисципліни «Фітопатологія», на тему «Інтегрований захист картоплі від хвороб». На лекції були присутні завідувач та викладачі кафедри фітопатології ім. акад. В.Ф. Пересипкіна, які дали високу оцінку професійно проведеній роботі викладача та змістовного розкриття біологічної особливості картоплі, як харчової культури, а також її значення для сучасного національного господарства.
  Наставники академічних студентських груп безперервно тримають взаємозв’язок зі своїми групами, допомагають, вислуховують та вирішують проблеми. Постійно оновлюються дані студентів, з якими не встановлений зв’язок, а також проводять різноманітні онлайн заходи щодо підтримки фізичного й морального стану студентів.


  Також, на порядок денний винесли не менш важливе питання, а саме наповнення сторінок сайту, створення каналу на Youtube, поширення інформації для абітурієнтів та проведення необхідної діяльності спрямованої на залучення нових облич.
  Юлія Василівна контролює емоційний стан колективу, підтримує бойовий дух, уважно дослуховується до думок, ідей та особливих потреб працівників. Колектив викладається на повну, забезпечує ефективну роботу факультету в умовах воєнного стану, показує неабияку силу та єдність. Нарада розпочалася о 9-й ранку, вже о 10-й біля корпусу збиралися співробітники на прибирання території, а через дві години плідної роботи на свіжому повітрі, багато хто повернувся до проведення лекцій, практичних, повернувся дописувати статті, проводити профорієнтаційну роботу та складати графіки на наступний тиждень. З такими людьми точно переможемо! Ми сильні, вільні, ми на своїй землі і обов’язково вистоїмо! Все буде Україна!

Батрак Наталія 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook