Навчаємось. Тримаємось. Крокуємо до перемоги: освітньо-науковий процес аспірантів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК в умовах війни

31 березня 2022 року

         Війна – це страшна реальність, в якій опинилися ми…

     В 2020-2021 рр. освітньому процесу заважала пандемія, а нині ми стали свідками важкого періоду в історії нашої країни – військової агресії країни-сусідки. Події, що розпочалися 24 лютого 2022 року внесли свої корективи в життя, в роботу, в навчання кожного українця, але для ефективної підтримки держави, українці повинні навчитися жити в цих реаліях та продовжувати працювати кожен в своїй сфері.

      Відновлення навчання є важливим елементом діяльності суспільства. Навіть в умовах війни не можна зупинятися, потрібно йти до своїх цілей.

     Минули майже п’ять складних, невимовно болючих тижнів, які оповиті тривогою та водночас гордістю за людей, ім’я яких – українці.

    Для аспірантів, як і для всіх освітян, це досить складний період, тому що реалії не дозволяють повноцінно працювати над дослідженнями. Але ми сильні, ми знаходимо час і можливості продовжувати йти до мрії, до цілей, які поставили перед собою, до нових наукових звершень. Тому маючи вільну хвилинку поміж волонтерською роботою, стоячи на обороні рідної землі  ми виділяємо час і сідаємо за написання статей і тез, розділів дисертації, опрацювання літературних джерел, проведення власних досліджень і апробації цих досліджень.

 

     Загалом здобувачі третього освітньо-наукового рівня PhD доктор філософії мають можливість опублікувати результати своїх експериментальних досліджень у Збірнику наукових праць за матеріалами ХІ Міжнародної науково-практичної онлайн конференції вчених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки у вирішенні актуальних проблем виробництва та переробки сировини, стандартизації і безпеки продовольства» (https://nubip.edu.ua/node/106031), що відбудеться в травні цього року. Конференція налічує чотири різні секції, тому кожен може прийняти участь та продемонструвати свої власні дослідження:

Секція 1.Стандартизація і сертифікація продукції АПК та технологій і засобів її виробництва.

Секція 2.Сучасні аналітичні методи аналізу показників якості та безпечності с.-г. сировини та продовольства.

Секція 3.Інноваційні технології переробки продовольчої сировини.

Секція 4.Процеси і обладнання виробництва та переробки продукції АПК.

  Також аспіранти факультету постійно публікуються в науковому журналі «Тваринництво та технології харчових продуктів» (http://journals.nubip.edu.ua).

     Публікаційна активність аспірантів факультету у 2022 році

     Статті, які вже вийшли:

     Лебський Сергій. Оцінка якості ліпідно-каротиноїдного концентрату з чорноморської трав`яної креветки Palaemon adspersus, Rathke 1837. Журнал «Товари і ринки», номер 1, 2022.

     Maxim Ryabovol. Maryna Nazarenko. The study of the intensification of technological parameters of the sausage production process. Potravinarstvo Slovak Journal of Food Sciences. Vol. 16. 2022.

            Підготовлені до опублікування:

     Кулик Вікторія. Вплив бальзамічного оцту на показники якості м’ясних натуральних напівфабрикати із свинини. Науковий журнал «Тваринництво та технології харчових продуктів».

      Двикалюк Роман. Нормативні вимоги до якості прополісу. 

      Всіх бажаючі можуть доєднатися до нашої наукової родини та представити і дискусійно обговорити свої наукові дослідження.

     Необхідно пам’ятати, що запорукою успішного проходження випробувань, що час від часу підкидає нам сучасний світ, насамперед, є психологічний фактор та вміння адаптуватися. Тому ми гордо стоїмо за свою країну, університет і за свою мрію стати науковцями.

Перемоги та миру Україні!

Слава Україні!

Слава Героям України!

Тетяна Розбицька,
голова Ради аспірантів

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook